Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » zmena fyziologických parametrov krvi u vytrvalcov po dlhodobej záťaži

zmena fyziologických parametrov krvi u vytrvalcov po dlhodobej záťaži

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Poprad

10 km: 0:34:36 (2014)
maraton: 2:40:46 (2015)

runtachykard72 muž 16.09.2014 12:02:45

..tak ešte čosi z rozboru krvi, den po 4 krat cca 40km(4 dni). napr. plazma hranična 2,7 l celkov objemu(na podporu proteiny weider),na zahustenie krvi.Riedšia krv(znižená viskozita..preto asi zrýchlený krv obeh-tep,..kompenz zniž kapacitou kyslíka)-z toho hematokrit len 39 :-/(armstrong na tour mal aj 49,hamilton až 52,krv konzervy).Hladina Cirkul Ery:498…mierne pod(po dlhodob zaťaži-v norme).Naproti tomu celkový objem zvykne byť u športovcov vyšší ,ako u bežných ludí.Hemoglob(far­bivo v bunke erytr):319..v nor­me,po záťaži nižšia.Krv v stolici:..vraj sa vyskytuje po užívaní podpor látok,napr:anal­getík…niečo bolo :-/..takže vznikla zmena vlastnosti ery vplyvom záťaže negat..t,j:zmena zaťaženosti ery a transport kyslíka..teda pokles afinity O2 vs ery.Pravaha mladých ery zničene staré(erytropo­eza),tak sa da aj vysvetliť menšia hustota krvi a nasýtenie hemoglobínom.LE­U:MIERNE ZVýšENé,..prav­depodobne ešte neustálene na bazal úrovni,nakolko testy vykon do 24 hod.Takže v celku krv mierne podhodnotená s odporučaním oddychu.

Motto: .... A z vlku jsou dnes malamuti a z nočni mury prosty sen. A na ten sen je spolehnutí. Můj bože, to je krásný den.
Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.