Problém s dechem
Xoroman
14.07.2014 19:20:54
Zdravím,
s běháním teprve začínám, ale dostal jsem s k jednomu docela většímu problému. Po chvíli běhu začnu mít poměrně výrazné problémy s dechem a jsem nucený přejít do chůze a začít běžet zase až po chvíli. Zajímalo by mě jestli na to máte někdo nějaká různá civčení nebo je to prostě o tréninku.
Fyzická zátěž mi problém nedělá, na sport jsem docela zvyklý (7 let 5× týdně tenis, potom 4 roky 3×-5× basketbal + 2 roky 4× týdně posilovna). Je ale pravda, že teď kvuli času jsem poslední rok neměl skoro vůbec čas na sport.
Potmehood
15.07.2014 07:42:35
>> Xoroman, 14. 07. 2014 19:20:54 Myslim ze nedychas branicou. Iba vrchom pluc cize skor ako sa ti vacsina kysliku dostane do krvy /svalov tak ho vydychnes tym padom svaly ktore na vyrobu energie potrebuju kyslik, ho nemaju a chcu ho viac aby mohli pracovat. To ma za nasledok to ze si zadychanejsi a musis zastavit. Treba trenovat dychanie branicou myslim ze najjednoduhsi sposob je lahnut si na postel ukludnit sa dat si na brucho knihu a dychat nosom tak aby kniha na bruchu robila hore-dole. Tema dychanie by tu mala byt tiez. Dalej si myslim ze pokial behavas rekreacne a netrenujes prave intervalovo tak by nemal byt probelm sa s niekym pri behu rozpravat. Cize mozno si len na zaciatok prepalil tempo. Ale to je ina kapitola. To je moj nazor :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.