Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Strava - kolikrát denně?

Strava - kolikrát denně?

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Plzeň

Celkem 483 km
Minulý měsíc 0 km

EvKaa žena 18.06.2007 15:17:15

Nikde jsem tu nenašla něco na toto téma… Tak mě omluvte, pokud už se tu o tom pojednávalo. Mnohokrát jsem se dočetla, že jíst by se mělo 6× denně a podobně, že tělo je zvyklé na pravidelný přísun a pálí energii průběžně. Pokud máme třeba 2 větší porce za den, tělo si energii uchovává na horší časy v podobě tukových zásob. Já osobně se k podobným „zaručeným“ informacím stavím vcelku skepticky, dle mého názoru nezáleží na tom jak často, ale kolik toho sním. Můžu se samozřejmě mýlit a proto by mě zajímal váš názor na tuto záležitost.

avatar

Praha 1

Celkem 1007 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:41:35 (2007)
maraton: 4:41:12 (2007)

Honzarunner muž 18.06.2007 21:05:49

Ahoj,nad touhle otazkou sem se nikdy nezamjslel,jim co to da a proto neni u me vyjimkou knedlo,zelo… trebas i v devet hodin vecer,jist bys mela podle me kdy chces a kolikrat denne chces jinak zacnes slabnout a tvy vykony pojedou dolu. ,,Když po svym telu neco chces,musis mu to vratit":-)Ahoj Honzarunner

avatar

Praha|Dresden

Celkem 8736,9 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:18 (2009)
půlmaraton: 1:41:37 (2009)
maraton: 3:39:19 (2007)

dees žena 19.06.2007 09:25:35

Větší počet menších porcí pomáhá zamezit pocitu hladu během dne, samozřejmě taky záleží na skladbě stravy-hlavně na glykemickém indexu potravin. To má význam při snižování váhy. Asi to bude zdravější, protože člověk méně zatěžuje žaludek. Ale určitě to není jediná správná cesta, jak se stravovat.

Já osobně jím asi jako většina našinců 3krát denně plus mezi jídly většinou nějaké ovoce nebo zeleninu. A když mám na něco chuť, tak si to prostě dám.

Motto: Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 19.06.2007 10:03:04

Obecne sa moze povedat, ze najma treba jest pravidelne a PRIMERANE. Zalezi od toho, o co sa snazis- ci o udrzanie hmotnosti, schudnutie alebo pribratie na hmotnosti. V kazdom pripade je lepsie mat minimalne 3 jedla denne, ako iba 1 ci 2. Mala by si jedavat priblizne v ten isty cas a take porcie, aby si sa necitila prejedena. Ak mavas zachvaty hladu a vybielis chladnicku, ci spajzu, tak to je dosledok nepravidelneho prisunu energie. Jedlo si tiez treba naplanovat a rozdelit tak, aby neprekazalo pri behani 9inej sportovej aktivite) a zaroven si mala dost energie na tento vykon. Odporucam nevynechavat ranajky za ziadnu cenu- aj keby si si ich mala zabalit a zjest az v robote o 9.h. Obed by mal byt lahsi a ak trenujes az vecer, tak by si mala mat svacinu okolo 15.-16.h zlozenu z lahko stravitelnych uhlovodnanovych potravin- stacia napr. bebe dobre rano, ci museli tycinka. Ked budes jest veceru, ako svoje 3. az 6. jedlo, nestane sa Ti, ze sa prejes- preto sa odporucam jedavat casto. Poznam vsak starsich ludi, co v pohode vystacia s 1 hlavnym jedlom denne a s lahkou vecerou (nejaky krajec chleba so syrom) a vladzu trenovat a maju vybornu hmotnost. Ide vsak u nich o to, ze vo svojom veku maju uz velmi spomaleny metabolismus a tiez velmi pomaly travia stravu, takze im to uplne postacuje. V podstate plati, ze cim si starsia, tym menej by si mala jest- aj ked aktivita zostane rovnaka. V opacnom pripade si nabalis peknych par kil navyse. Ak si mlada, hlavne jedz pravidelne a primerane svojej aktivite, aby si mala dost energie a dolezitych latok. Telo si samo najde svoju spravnu hmotnost…

avatar

Zlaté Hory

Celkem 3829 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2007)

Vašek muž 19.06.2007 19:47:46

já jím určitě 5× až 6× denně, spíš menší porce. než jdu běhat tak se samozřejmě omezím:) aby mi jídlo nepřekáželo v útrobách(je to hrozný pocit běžet s plným břichem, opravdu za trest). Jím spíše menší porce, ale častěji. Nad stravou nějak nepřemýšlím, jím to co mi chutná(ovoce, pečivo, těstoviny,oves:)…na sladké moc nejsem). Od té doby co běhám jsem trochu zhubl a trochu vyrostl, ale tuku jsem opravdu nikdy moc neměl. BMI mám někde pod 21…Takže asi jez tak jak ti to vyhovuje, snídej a nepřejídej se. Jinak myslím že běh ti pomůže srovnat váhu zaručeně, chce to jen čas. Tak dobrou chuť a pěkné, bezbolestné kilometry v nohách.

Motto: ...kam jsem šel,tam jsem utíkal
avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 21.06.2007 08:10:40

A jedavas pred tym behanim? Ak mas uz veceru za sebou, tak by som sa iba napil a mozno si dal nejake ovocie a jogurt. Ak si pred behom nic nejedla, tak sa najedz, to je jasne. Skratis tak dobu na potrebnu regeneraciu a bude sa Ti aj lepsie spat. Strata apetitu po behu je normalna a casto byva sposobena bud smadom a/alebo prilis velkou intenzitou treningu. Jedno aj druhe sa da napravit.

avatar

Hořovice, Praha

Celkem 50 km
Minulý měsíc 0 km

Abina1 žena 12.05.2008 09:28:54

[quote=EvKaa]Nikde jsem tu nenašla něco na toto téma… Tak mě omluvte, pokud už se tu o tom pojednávalo. Mnohokrát jsem se dočetla, že jíst by se mělo 6× denně a podobně, že tělo je zvyklé na pravidelný přísun a pálí energii průběžně. Pokud máme třeba 2 větší porce za den, tělo si energii uchovává na horší časy v podobě tukových zásob. Já osobně se k podobným „zaručeným“ informacím stavím vcelku skepticky, dle mého názoru nezáleží na tom jak často, ale kolik toho sním. Můžu se samozřejmě mýlit a proto by mě zajímal váš názor na tuto záležitost.[/quote] ahojky samozřejmě že se mýlíš…pokud budeš jíst 6 krát denně menší porce zrychlí se ti metabolismus a tím pádem i když toho sníš více než kdyby si jedla jen dvě porce bude to v pořádku.....

avatar

nikolka žena 19.05.2008 22:43:34

[quote=EvKaa]Díky za reakce. Předně – mým cílem je redukce hmotnosti. Mně vyhovuje jídlo spíše 3× denně, pokud jim častěji, mám tendenci se „rozežrat“ a zbytečně toho spořádat velké množství. Překvapivě – zde se rozcházím s doporučením 6chodů. Kupodivu takhle se ani nepřejídam, ani mezi tím netrpím záchvaty hladu. Samotnou mě to překvapuje, dřív jsem spořádala všechno, ale co běhám a trochu se kontroluji, tak to najednou jde :). A co se sportování týká, snažim se jíst dostatečně na to, aby tělo mělo sílu na výkon, a zároveň nějaký to kilečko ubylo. Bohužel u některých platí, že když nechtějí být jak koule, musí se v jídle alespoň trochu kontrolovat (pookud jim chutná tak jako mně). btw. běhám většinou k večeru, je třeba, když domů dorazím kolem 9h večer ještě něco zkonzumovat na doplnění zásob nebo stačí doplnit tekutiny? Já už po běhu hlad nemám, ale říkám si, že bych tělu asi něco měla vrátit.[/quote] určitě se po běhu najez..i když nemáš chuť k jídlu..nejlepší je dát si hned co se pořádně vydejcháš a uklidníš kus ovoce a pak 30–60min po tréninku nějaké pořádné jídlo (tim nemyslim megaporci) složené z bílkovin a sacharidů…ideální je třeba kuře s rýží ;)

Nalezené položky: 8 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.