Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Přetížené lýtko, ztuhlý kotník

Přetížené lýtko, ztuhlý kotník

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Ostrava

10 km: 0:38:58 (2020)
půlmaraton: 1:28:54 (2018)

Dejv1989 muž 19.04.2018 09:01:05

Zdravím běžci, prosil bych o radu. Odmala mám problém s došlapem na pravou nohu. Noha jednou jde do pronace, jindy do supinace, těžko to specifikovat. Hrál jsem pouze florbal a při něm mi to nedělalo větší potíže. Při hře nebyl čas řešit došlap a možná i proto jsem běhal přirozeněji. V současnosti už jenom běhám a připadá mi, jakoby kotník na „postižené“ noze tuhnul. Čím více se ho snažím při běhu uvolňovat, tím těžkopádněji došlapuji. V posledních týdnech to vede k permanentně přetíženému lýtku, které je už viditelně silnější než to druhé a ještě více mi ztěžuje uvolněný došlap. Je to takový začarovaný kruh. Nepomohla ani pauza. Ačkoliv se v chůzi zdálo lýtko v pořádku, stačil jeden rychlejší odpich a bolest se vrátila. Poctivě strečuji (po běhu a doma), dělám běžeckou abecedu, dynamický strečink před během…, přesto si připadám jako v lyžákách.

Máte někdo podobný problém? Můžete mi poradit s uvolněním kotníků? Našel jsem nějaké cviky na posílení, ale obávám se, že posílení už tak dominantního kotníku bude kontraproduktivní.

Děkuji

Motto: "Hlavně se z toho neposrat." Ivan Hlinka
Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.