Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Běh v noci

Běh v noci

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Grayr muž 12.05.2008 00:21:28

Ahoj, už nějakou dobu chodím pravidelně běhat později večer do lesa. Běhám spíše pomalu, tak 10–15km, ale včera jsem si dal neplánovaně dost vysilující sprint když nějakých 10m předemnou na cestu vyskočil alespoň dvoumetrový kanec. Tak by mě zajímalo jestli máte s tímto někdo skušenost, jestli hrozí lesním běžcům nějaké nebezpečí či nikoli?? Samozřejmě se asi jedná jen o jarní období kdy jsou malí kančíci.

avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)
avatar

Černá Hora

Celkem 2211,7 km
Minulý měsíc 57,4 km

klon.xx muž 12.05.2008 12:21:30

Min.týden mi přeskočila srna přes cestu přímo před nosem a skoro jsem to z toho leknutí nerozdýchal.No…ta­kové prase…to může být docela sranda.Změna trasy asi nepomůže pokud běháš v lese tak na to narazíš určitě i na jiných místech.Když uslyšíš šustění, tak si už vyhlížej strom na který skočíš :-)

avatar

Grayr muž 12.05.2008 14:41:23

njn když ja beham se sluchatkama :-) – jinak dik za ten link, vidim ze nejsem zdaleka jediny koho to opotkalo…

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 12.05.2008 20:16:05

Ja som mala obľúbenú trasu 5km za dedinu a potom do lesa,takťe ešte dˇalej od ľudí,ale akonáhle som tam zazrela medvedie stopy otočila som to a viac tam nejdem.Mala som zážitok už aj s diviakom,ale medvedˇa by som asi len tak nerozdýchala.Oco -lesník mi síce hovoril,že zvieratá sú veľmi plaché a útočia len v sebeobrane,alebo kedˇvy stojíte medzi ním a mládˇaťom,ale to ja nemôžem vedieť,a ešte k tomu zavčas ráno sa bojím,nie to ešte v noci,ja sa cez denˇspolieham,že už ich drevorubači naplašili a mám voľnu cestu,ale oni sú dezorientované chudiatka,tak idú čoraz bližšie.Klobúk dolu behať v noci.Inak-krása,máte aj čelovku?Chcem to vyskúšať,ale akurát tak po dedine.ahojky.

avatar

Drnovice u Vyškova

Celkem 8896 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:15 (2011)
půlmaraton: 1:26:01 (2012)
maraton: 3:13:47 (2012)

vsacánek muž 12.05.2008 23:16:13

Nevím jak u vás, ale tady v drahanských lesích se strašně přemnožila vysoká. Běhá jich po lese spousta, před 14 dny se mi stalo, že jsem během 2 km potkal kolem 20 kusů srnek a to byly vždycky maximálně po dvojicích. Jak se setmí a v lese se něco šustne, tak je mi trochu úzko. Takže potmě si to obvykle šinu po veřejných komunikacích, většinou po III. třídě, těch aut je minimum a za odměnu je pěkně čelovkou oslním:) Je pravda, že běh těsně kolem západu Slunce má svoje neopakovatelné kouzlo.

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 13.05.2008 08:28:06

nEVIEM,ALE MáM NA VEčER TROCHU STRACH,PRITOM RáNO JE TO MOžNO O TOM ISTOM,VEDˇAKý úCHYL BY Už CHODIL NA PRECHáDZKU VEčER NA CESTU2TR.V lese je to iné pre tie zvieratá.Kedˇsom chodila ráno v5:oo na miesto kam nosilipríkrm pre srnky,tiež ich tam bolo aj 30.krása a kedˇsom sa vracala,stretávala som lesníkova cítila som sa previnilo,že už som im ich odplašila,hold,mali vstať skôr.

avatar

Nové Zámky

Celkem 293 km
Minulý měsíc 0 km

Willmarion muž 13.05.2008 10:09:49

Ja ako turista a skromný prirodoznalec dodam len toto: Prasa v lese je doma a ti nie. Ak ho vyrusite nema velmi male mládata alebo nie chore a ranene tak nikdy zezautoci. Ak chces aby ste sa nestretli zaves velky kopec klúčov na nohavice a ked budes bezat budu ti strngat kluce a prasa bude mat cas odist. PRASA JE JEDINY LESNY TVOR U NAS KTORI SA NIKDY NEPOHIBUJE PO ROVNAKICH CESTACH!!! To znamena ze nema pravidelne vyslapane chodnicky ako napr. srna alebo zajace. Vdzy sa zdrzuje inde a inde odpociva. Je naozaj mala sanca ze to prasa stretnes este raz.

Je to prevazne nocny tvor s mizerným zrakom, ale cuch a sluch ma výborný! Naozaj ti budu tie kluce stacit uvidis.

Ja som fotograf a turista striehnem uz davnejsie na dive zveri ale este som nemal to stastie, trochu ti zavidím. Vzdy som chodil po lese asi hlucne a cez den. A tu na juhu v tejto rovine nie je tolko diviny. V Madarsku som bol v dedinach kde na zaciatku dediny boli elektrické ohrady koli premnozeným divakom a cela dedina bola dookola obrýpana prasatami. Na co ale nesmies zabudnut ze prasa je prefikanejsie ako liska! (povedali mi to polovnici) V prípade utoku nemas ziadnu sancu. … JA by som skusil tie kluce. Este dodam … ak v okoli nerastu borovice ale je len par kusov tak tam chodi prasa pravidelne. Kora stromu borovice je velmi drsna a prasa sa tam chodi skrabkat. To zistis podla vyhladenej (trochu lesklej) kory stromu asi vo vyske tvojich stehien a v prasklinach kory najdes ciernu hrubu srst.

Motto: S pozdravom admin stránok http://www.sturovo.com - Turistika Štúrova a okolia, poznávanie krás prírody južného Slovenska blízkych hôr a lesov v Maďarsku. Potulky a treking v pohoriach Burda, Pilis a Börzsöny v Maďarsku. Turistické trasy, mapy a plány s po
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 13.05.2008 20:05:05

Wilmarion,díky za veľmi poučný článok,tiež som sa najskôr bála vlka,lebo švagor kedˇprechádzal autom ,tak ho videl,lebo bol práve pri lese,ale to ma tiež oco ubezpečil,ževlk je taký plachý,že je problém ho zazrieť,aj kedˇsa o to snažia .Hovorím si,kde sú srnky,nieje predátor.

avatar

Nové Zámky

Celkem 293 km
Minulý měsíc 0 km

Willmarion muž 15.05.2008 00:14:28

Ak vyčkáš ked bude prasa prežúvať… to preto lebo vtedy nepočuje dobre mľaská si pod nos. A vždy sa pribížiš pár krokov. Ono to prasa nie je sprosté robí si pauzu pri tom jedení a načúva. Proste keď robí rámus vtedy sa približuj. Musíš mať dobrí smer vetra, fúkať by malo od toho prasaťa. Takto sa dá uplne celkom priblížiť. To zviera vidí naozaj veľmi zle. Môj stríko bol poľovník zopár vecí som sa priučil a videl, aj keď mnohé som nemal možnosť v praxi sám overiť.

Motto: S pozdravom admin stránok http://www.sturovo.com - Turistika Štúrova a okolia, poznávanie krás prírody južného Slovenska blízkych hôr a lesov v Maďarsku. Potulky a treking v pohoriach Burda, Pilis a Börzsöny v Maďarsku. Turistické trasy, mapy a plány s po
avatar

ololo žena 19.05.2008 22:40:58

cau) ja beham kazde rano v Šárce v Praze, behaji tam pres cestu nekdy srnky) to se mi zda krasne) ale kdybych potkala kance…no..mozna bych si asi trochu zasprintovala)))

Nalezené položky: 11 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.