Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Šest stovek závodníků zavítalo do Jilemnice

Šest stovek závodníků zavítalo do Jilemnice
foto: Stopa pro život, Miloš Lubas

Stopa pro život | 08.02.2015 | přečteno: 10330×

Osmý ročník Jilemnické 50, který se uskutečnil o uplynulém víkendu, se stal zároveň úvodním závodem letošního 5. ročníku série závodů v běhu na lyžích Stopa pro život. Pod hlavičkou Stopy pro život podnik v Jilemnici startoval poprvé. Víkendového běžkařského klání se zúčastnilo více než 600 spokojených závodníků.

Sobotní závod 20 km volně ozdobilo tříčlenné mužské reprezentační zastoupení doprovázené trenérem Ladislavem Ryglem ml., dlouholetým úspěšným reprezentantem v severské kombinaci a obhájcem vítězství na této trati z roku 2013. Stylem start cíl zvítězil v sobotní dvacítce český reprezentant v severské kombinaci Miroslav Dvořák v čase 48:16 min. Sandra Schützová (Dukla Liberec) stejnou trať jako muži dokázala zvládnout za 52:56 minut.

„Byli jsme teď na týden v Harrachově a tenhle závod nám krásně zapadl do našeho běžeckého bloku. Trať byla delší, než jsme zvyklí trénovat, jezdíme tak polovinu, ale s výsledky kluků jsem spokojený. Pořád říkám, že nejlepší trénink je závod. A závod to byl nádherný, počasí vyšlo, škoda, že sněhu nebylo víc, ale tomu člověk neporučí. Pořadatelé udělali výbornou trať a odvedli pořádný kus práce. Jsem rád, že to Mirek zkusil sám, napálil to a nevezl se s ostatními. Pak mu sice ke konci docházelo, ale vydržel to. Spokojený jsem i s výsledky ostatních, kteří jsou v první desítce,“ uvedl Ladislav Rygl.

V neděli byla na pořadu klasika. Během závodu se několikrát vystřídalo slunce s větrnou bouří! Ukázalo se, že rozhodující pro rychlé zdolání obou tratí bude máza. Nahladko namazané lyže člena domácího klubu SKI Jilemnice, Jakuba Pšeničky proběhly bílou tmou na delší trati klasicky nejrychleji v čase 2:29:18.1. Na stejné trase doběhlo do cíle 5 závodnic. Nejen vítězka Kateřina Martasová (SK Chrast) ale všechny účastnice zaslouží absolutorium. Na 20km trase zvítězil mezi muži Lukáš Slavík (Krkonoše Vrchlabí), mezi ženami zopakovala vítězství ze sobotního závodu volnou technikou Sandra Schützová (Dukla Liberec) před bývalou reprezentantkou Zuzanou Kocumovou.

„Včera se mi to moc nepovedlo, o to lepší to bylo dneska. Všichni se mě ptají, jestli mi ten dnešní vítr a drsné podmínky nevadily. Ale mně takovýhle podmínky nevadí, vyhovují mi  Soupažoval jsem celý závod, a tak jsem byl taky rád, že je trasa o něco zkrácená, ke konci jsem toho měl plný zuby. Výběr hladkých lyží byl hodně znát, ujel jsem balíku a musel jsem jet sám, i když jsme to původně vůbec neměl v úmyslu. Hlavně kopec po občerstvovačce mě hodně bolel, podruhé jsem půlku vyskákal. Musím říct, že v rámci podmínek to ze strany organizátorů bylo úplně suprový!“ sdělil své dojmy Jakub Pšenička.

Podobně naladěná byla i Sandra Schützová: „Včera to bylo super. Krásné počasí i trať, zmrzlá a rychlá. V podstatě pro mě závod start – cíl. Já mám normálně radši klasiku, ale dnes ne, dneska to bylo hodně náročný. Pro mě je to sice tady domácí trať, ale kvůli silnému větru s prudkými poryvy sněhu jsem často ani nevěděla, kam jedu, stopa se brzy ztrácela. A protože jsem se ani včera nešetřila, dnes to bylo o to náročnější. Jsem ráda, jak to dopadlo.“ Všichni závodníci, i ti, co se přišli jen podívat nebo povzbudit, poprvé zažili profesionální zázemí závodu s pestrou paletou služeb pro závodníky, které seriál Stopa pro život nabízí na všech svých akcích.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

stopaprozivot muž 07.02.2015 18:37:32

Závodem na 20 km volnou technikou při Jilemnické 50 odstartoval letošní ročník seriálu Stopa pro život. Stylem start cíl zvítězil v sobotní dvacítce český reprezentant v severské kombinaci Miroslav Dvořák v čase 48:16. Závodník liberecké Dukly rozjel pekelné tempo a brzy po startu se ujal vedení. Nikdo z dvousetčlenného startovního pole mu nestačil.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.