Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ospalý a Vodičková mistry v olympijském triatlonu

behy.cz | 05.07.2011 | přečteno: 2109×

Triatlonisté Filip Ospalý a Radka Vodičková se v Jihlavě stali republikovými šampióny v olympijském triatlonu.

V závodě složeném z 1500 metrů plavání, 40 kilometrů na kole a 10 kilometrů běhu neměli konkurenci a tradiční závod v okolí Pacovského rybníka suverénně opanovali.

Ospalý začal plnit roli papírového favorita až v závěrečném desetikilometrovém běhu, kdy postupně předběhl všechny své soupeře a nakonec se s více než minutovým náskokem stal už podeváté českým mistrem. Na druhém místě skončil Jan Čelůstka, třetím nejrychlejším byl Martin Krňávek.

„Jsem samozřejmě rád, že jsem doma opět vyhrál a že moje neporazitelnost trvá. Dobře jsem potrénoval a forma už je zase někde jinde, než byla v červnu,“ pochvaloval si Ospalý, který přiznal, že dobře rozvrhl svoje síly. „Na plavání jsem šetřil síly a pole se trochu roztrhlo, na kole jsme se ale dali brzo dohromady. V běhu jsem pak čekal, že Čelůstka něco předvede, ale běžel za mnou a v terénu měl problémy držet mé tempo. Prodloužil jsem krok, udělal si náskok a ten si pohlídal,“ zrekapituloval závod Ospalý, který v závěru trochu zpomalil i kvůli tomu, že do cíle dobíhal bok po boku se svými dvěma tříletými ratolestmi.

Mezi ženami trochu překvapivě triumfovala Radka Vodičková. Za sebou nechala i stříbrnou medailistku z mistrovství Evropy Vendulu Frintovou. Ta však závod absolvovala s ovázaným kotníkem a nakonec skončila druhá. Třetí místo patří Evě Potůčkové.

Vodičková v závodě dominovala prakticky od startu až do cíle a připsala si nejrychlejší časy na všech třech úsecích. Díky skvělému výkonu tak může slavit premiérový domácí titul v olympijském triatlonu.

„Byla to moje taktika, jít do toho naplno už od začátku. Nečekala jsem ale, že si už po plávání vytvořím více jak minutový náskok. Na kole jsem pak jela dlouho sama, vydala se a trochu se bála běhu. I ten mi ale vyšel. Byl to povedený závod,“ smála se v cíli Vodičková. Mezi juniory pak triumfovali Jan Volár a Linda Vítová. V kategorii dorostenců se z prvních míst radovali Michael Kukrle a Tereza Skuhrová.

Další informace, kompletní výsledky a fotografie o tomto závodě naleznete na www.czechtriseries.cz.

(tisková zpráva)

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behy.cz 05.07.2011 21:40:34

Triatlonisté Filip Ospalý a Radka Vodičková se v Jihlavě stali republikovými šampióny v olympijském triatlonu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.