Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Poděbrady léčily (triatlonová) srdce i duše

Poděbrady léčily (triatlonová) srdce i duše
foto: Ladislav Adámek

Tomáš Nohejl | 27.05.2011 | přečteno: 2311×

Povzbudivá atmosféra sportovní pohody, setkání generací i výkonnostních „levlů“. Úvodní podnik seriálu závodů Tritour, který si vepsal tato hesla do erbu, odstartoval v Poděbradech vítězstvím Jakuba Krsňáka a Lenky Cibulkové.

Nálada na jedničku s hvězdičkou. Počasí jedna mínus, kazil ho jen vítr. Což na absolutní rovině – směr Kersko a zpět a ještě k tomu „bez háku“ dávalo směrem tam zabrat. Zato zpět to svištělo. Ještě předtím svěží voda 20 stupňů, i když byly povoleny neopreny. A pak běh na sedm kilometrů, na dvou rovinatých okruzích už v pořádném žáru. Ale šlo to. Kdo vyrazil (na trať), nelitoval.

Potvrzuju na vlastní kůži. Ostatně, část jsem ji na patách ve starých závodních botách obětoval…

Nečekaně triumfoval chebský Jakub Krsňák, teprve první sezonu v třiadvacítkové kategorii. Přitom podcenil přípravu a nevzal si hrazdu na řidítka, přestože se jednalo o „bezhákový“ závod. Ztratil tak ve větru dost energie.

Přesto se při běhu prosadil na špici. „Při běhu jsem se ale docela šetřil. V prvním kole jsem zkoušel, jestli náhodou nedostanu křeče. V úvodu druhého jsem pak nastoupil a vrátil se na první místo,“ říkal spokojeně.

Nejlíp běžel loňský Objev v anketě Triatlonista roku Tomáš Míka. „O kousek mi unikla třetí příčka, ale to se nedá nic dělat. Závod to byl pěkný, potkáte tu hodně známých lidí,“ říkal drobný student, který se chystá na červencovou havajskou kvalifikaci do Regensburku. „Chci zajet pod devět hodinm to hlavě. A pak si zajistit místo na startu na Havaji. Třeba,“ dodal. Loni tu dal 9:16.

Mezi ženami si vyrovnaným výkonem zajistila vítězství Lenka Cibulková. „Moc pěkná atmosféra, líbilo se mi tu víc než loni. A taky mám ráda jen jedno depo.“ Akademické tituly tu získali Jonáš Vojtěch a Jana Šišláková.

Pohodovou hobby atmosféru přijel podpořit i český reprezentant a uchazeč olympijské nominace do Londýna 2012 (26. v aktuálním žebříčku ITU), zlínský Jan Čelůstka. Nastoupil však bez čísla, „mimo soutěž“, přesto udělal radost svému trenérovi Formánkovi, šéfovi závodu.

„Byl to ideální trénink, stejně bych dělal přechody,“ řekl s úsměvem muž, který poctivě bojoval na špici, jako by se jednalo o ostrý start. Příští týden ho čeká jeden z podniků mistrovství světa v Madridu. A tam chce udělat výsledek, neboť příště v Kitzbühlu podstoupí českou místenku Filipu Ospalému. Ten zatím olympijské body nesbíral, protože jezdil americkou bezhákovou sérii a halfironmany a teď už potřebuje se „chytit“.

Na dálku ho přímo na trati kontroloval i reprezentační kouč Jiří Seidl, který skončil 30. „Osm let jsem neplaval, jen chodím trochu běhat,“ omlouval se 45letý bývalý výtečný člen národního týmu. Vzpomínáte? Zdatným plavcem ale nebýval ani tehdy, ale nezměrnou dřinou ztrátu vždy doháněl.

V ranním minitriatlonu se objevili i jedenáctileté naděje, pro řadu účastníků to byla skutečná triatlonová premiéra. Vyhrál Matyáš Pokorný. „Po plavání a jízdě na kole jsem už ani nečekal, že holky předběhnu, ale nakonec se mi to podařilo a jsem za to rád,“ pochvaloval si v cíli. Pro kratší verzi se rozhodl kvůli sobotní účasti na místním desetikilometrovém Běhu krále Jiřího: „Bál jsem se, aby toho nebylo moc.“

Další Tritour se jede v sobotu 11. června na Máchově jezeře u Doks. Šance pro vás, kdo jste teď zaváhali.

Výsledky: 1. Tritour Poděbrady (0,7 – 30 – 7): Muži: 1. Krsňák (Tri Cheb) 1:19:36,9, 2. Vojtěch (Hisport) –53,8, 3. Wainer (Louny) –1:00,3, 4. Míka (Etriatlon team) –1:14,1, 5. Kabrhel (DTC Litomyšl) –1:26,3, 6. Slatinský (Moravské Budějovice) –1:59,5,… 8. Matula (Hisport) –2:33,1… Ženy: 1. Cibulková (Slavoj Český Brod) 1:34:25,6, 2. Hostinská (FTVS Praha) –1:59, 3. Vachulková (Krušnoman Litvínov) –2:52,2. Mini (0,3 – 10 – 3): Muži: 1. Pokorný 32:13,1. Ženy: 1. Menclová 34:42,8.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tono muž 30.05.2011 08:45:32

Povzbudivá atmosféra sportovní pohody, setkání generací i výkonnostních „levlů“. Úvodní podnik seriálu závodů Tritour, který si vepsal tato hesla do erbu, odstartoval v Poděbradech vítězstvím Jakuba Krsňáka a Lenky Cibulkové.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.