Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krosovou generálku v Motole vyhráli Krupička a Vrabcová-Nývltová

Krosovou generálku v Motole vyhráli Krupička a Vrabcová-Nývltová
foto: STRC, Ladislav Adámek

Salomon Trail Running Cup | 01.11.2015 | přečteno: 4839×

Nádherný spektákl sluncem prudce nasvícených podzimních barev a skvělých výkonů nabídl Běh přes motolské jamky, finále letošního Salomon Trail Running Cupu a součást Pražského běžeckého poháru. Vítězstvím si ho ozdobili Eva Vrabcová-Nývltová a Robert Krupička. VÝSLEDKY

Krátce před desátou se golfové hřiště v Praze-Motole rozběhlo a skončilo až s naklánějícím se sluncem před čtvrtou hodinou. Víc než tisíc běžců navléklo závodní čísla!

Pohár běžeckých nadějí všech kategorií, Lidový běh, díky obrovskému zájmu poprvé oddělené ženské a mužské pole. A pak ještě polívka a vyhlašování výsledků… To vše ve skvělé atmosféře, kdy ve stoupáních hnaly běžce vzhůru formace živých bubeníků.

Mezi ženami nebylo pochyb o vítězce od prvních metrů. Eva Vrabcová-Nývltová vyběhla svižně hned od startu, po první zatáčce už stoupala sama a lehce krok za krokem navyšovala náskok, až o téměř minutu vylepšila traťový rekord na 28:18. Jako by soupeřky setřásla už tím, že se přihlásila. Mnohé původně hlášené nedorazily.

„Že bych naháněla strach? Opravdu? To jsem neřešila,“ usmála se v cíli, když se na ní vrhla její chundelatá Bela. „Ani únavu, nebo tempo. Prostě jsem se přijela příjemně proběhnout, ale to víte, že jsem utahaná.“

Ještě včera měla na nohou lyžáky při šestnáctidenním soustředění národního týmu běžců na lyžích na ledovci Dachsteinu ve výšce tří tisíc metrů. Teď obula lehoučké dráhové tretry. „Že by se mi v nich běhalo nádherně, to říct nemůžu, ale zvládla jsem to.“ Druhou pozici vybojovala 18letá vrchařská juniorka Michaela Stránská z Iscarexu.

„Eva Vrabcová utekla hned na začátku. Je to jiná výkonnostní třída než já. Věděla jsem, že s ní nikdo nepůjde. Já jsem první kolo běžela s Pavlou Zahálkovou, pak však zpomalila, takže jsem tři zbývající okruhy absolvovala sama a podle trenéra jsem náskok trochu navyšovala,“ uvedla v cíli Stránská. Pavla Zahálková ze Salomonu nakonec obsadila třetí příčku.

Mužské startovní pole postavilo dvě kompletní řady hvězd. Méně místa by zabral výčet těch, co chyběli. Taková konkurence elitních běžců všech specializací se na domácí půdě už dlouho nesešla. A potvrdil to i strhující průběh závodu. Takový souboj historie STRC nepamatuje!

První ze čtyř kol podle zvyku napálil silničář Jiří Homoláč, těsně za ním visela trojka všestranný Vít Pavlišta, už spíš vrchař Ondřej Fejfar, dráhař Jakub Zemaník. V půlce druhé rundy se vpředu zformovala pětka Homoláč, trailař Robert Krupička, Fejfar, Zemaník, výrazně odpadl Pavlišta. A poslední dva okruhy to řezali vedle sebe. Nahoru získával Krupička, dolů Fejfar, postupně lehce ztrácel dráhař Zemaník.

„Nikdo neměl šanci zkoušet nástupy, šli jsme všichni naplno,“ shodli se hrdinové nádherného souboje. Až v posledním kopci šli dopředu Krupička s Fejfarem.

„Věděl jsem, že pokud vydržím až sem, dám do toho všechno,“ říkal vítěz Krupička (25:47) ze Salomonu. „Parádní závod, do kopce už jsem nestačil,“ přiznal druhý Fejfar v barvách Inov-8. „Jsem po prvním soustředění v začátku přípravy, ještě něco mi na ně hlavně v kopcích chybí,“ dodal třetí Homoláč z adidasu.

Slavnostní vyhlášení celkových žebříčků Salomon Trail Running Cupu proběhne příští sobotu od 13:30 v rámci festivalu Obzory v Běžeckém sále na Filozofické fakultě UK v Praze. A za rok bude Motol dějištěm mistrovství ČR v krosu.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

STRC muž 01.11.2015 19:45:46

Nádherný spektákl sluncem prudce nasvícených podzimních barev a skvělých výkonů nabídl Běh přes motolské jamky, finále letošního Salomon Trail Running Cupu a součást Pražského běžeckého poháru. Vítězstvím si ho ozdobili Eva Vrabcová-Nývltová a Robert Krupička. VÝSLEDKY />Odkaz na článek

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 02.11.2015 19:03:36

Na titulce behej.com v „Atlase hub“ (fcb) neni nikdo jiny, nez nase prominentni a jiz i vitezna Vrana. Pri behu do kopce solidarne ceka na Evzena a leti kousek pred nim. Foto je samozrejme z motolskeho zavodu.

Motto: Petit cheval de manege :-)
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.