Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ Jizerská 50 je zrušena. Teplé počasí nedovolí akci uspořádat

ČEZ Jizerská 50 je zrušena. Teplé počasí nedovolí akci uspořádat
foto: Český hydrometeorologický ústav

ČEZ Ski Tour | 04.02.2024 | přečteno: 422×

V sobotu 3. února proběhlo rozhodující měření výšky sněhu na trasách Jizerské 50. Vzhledem k výsledkům měření, a ještě pesimističtější a jistější předpovědi počasí na příští týden, je jasné, že závody není možné uskutečnit ani ve zkrácené podobě a celá akce včetně jakékoliv náhradní podoby hlavního závodu musí být zrušena. Závodníci dostanou zpátky až 70 % z ceny základního startovného díky pojištění od PVZP.

Doprovodný program v podobě ČEZ Energy festů v Jablonci a Liberci a uctění památky za horolezce z expedice Peru 1970 proběhne navzdory okolnostem.

Po včerejší pesimistické předpovědi počasí měl ČHMÚ dnes pro organizátory 57. ČEZ Jizerské 50 ještě horší zprávy. V Bedřichově po teplém a deštivém víkendu bude následovat ještě teplejší začátek týdne, kdy teploty mohou atakovat hranici 10 stupňů Celsia. Šance na alespoň částečné ochlazení ve vyšších polohách je velmi malá a navíc s velkou pravděpodobností v lokalitě spadne jen do pondělního večera celkem až 35–40 mm dešťových srážek.

Do poslední chvíle organizátoři hledali varianty, jak závod uskutečnit alespoň na zkrácené trati. Zvážili všechny možné alternativy včetně možnosti startu a cíle ve vyšších polohách či ve východní části Jizerských hor, kde je situace se sněhem o něco lepší. Žádná z těchto variant však s největší pravděpodobností nebude možná vzhledem k extrémně teplé předpovědi počasí. Teploty vysoko nad bodem mrazu mají pokračovat i během prodlouženého víkendu Jizerské 50.

Po dnešním detailním měření se oficiálně potvrdilo, že se bude díky pojištění od PVZP vracet všem účastníkům závodů na 10, 17, 25, 30 a 50 km až 70 % ze základního startovného. O detailech budou všichni závodníci informování v průběhu příštího týdne. Toto pojištění se netýká dětských závodů MINI Jizerská PVZP a elitního ORLEN Sprintu. Děti i dospělí si však budou moci vyzvednout svůj startovní balíček, a to v prodejně INTERSPORT v OC NISA Liberec v pátek 9. února od 12:00–20:00 a v sobotu 10. února od 9:00–14:00. Po tomto termínu již nebude možné balíček obdržet ani jej nelze zaslat.

Doprovodný program v podobě dvou koncertů ČEZ Energy Fest v Jablonci nad Nisou a Liberci bude zachován. Zájemci z řad závodníků i veřejnosti mohou přijít zdarma na kapelu Poletíme?, Pokáče nebo Ewu Farnou. Stejně tak uctění památky horolezců z expedice Peru 1970, které se přesune na neděli 11. února v 10:00 na stadion v Bedřichově.

Organizační výbor 57. ČEZ Jizerské 50 děkuje všem přihlášeným za pochopení, všem partnerů závodu za podporu v této těžké situaci a všem organizátorům za extrémní nasazení při boji s oblevou a věří, že se ve stopě potkají buď na dalších závodech seriálu ČEZ SkiTour nebo příští rok na 58. ročníku Jizerské 50. Aktuální informace najdete na www.jiz50.cz a na sociálních sítích.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 04.02.2024 19:50:16

V sobotu 3. února proběhlo rozhodující měření výšky sněhu na trasách Jizerské 50. Vzhledem k výsledkům měření, a ještě pesimističtější a jistější předpovědi počasí na příští týden, je jasné, že závody není možné uskutečnit ani ve zkrácené podobě a celá akce včetně jakékoliv náhradní podoby hlavního závodu musí být zrušena. Závodníci dostanou zpátky až 70 % z ceny základního startovného díky pojištění od PVZP.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.