Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ SkiTour odhaluje termíny, vrací se Night Light Marathon

ČEZ SkiTour odhaluje termíny, vrací se Night Light Marathon
foto: ČEZ SkiTour

ČEZ Ski Tour | 03.08.2023 | přečteno: 1116×

Největší český seriál v běžeckém lyžování ČEZ SkiTour zveřejňuje oficiální termínovou listinu závodů pro nadcházející sezonu. Milovníci bílé stopy se mohou těšit na 8 závodů, mezi které se po roční pauze vrací i populární Night Light Marathon v Bedřichově. Na stejném místě bude jen o 14 dní později startovat i největší zastávka celé SkiTour – ČEZ Jizerská 50.

V pořadí již 17. sezona ČEZ SkiTour provede závodníky řadou českých pohoří napříč republikou a dokonce i za jejími hranicemi. Pořadatelé pro zimu 2024 zařazují nejen léty prověřené a osvědčené destinace, ale také vrací na termínovku speciální noční závod v srdci Jizerských hor.

Nový ročník otevře o víkendu 13. – 14. ledna závod na Horních Mísečkách, který se do rodiny SkiTour zařadil poprvé letos v únoru. Okruhy znovu povedou Krkonošským národním parkem v okolí Labské boudy a Medvědína. Druhou zastávkou bude o týden později Cínovec s jeho tradiční Krušnohorskou 30. Závodníci se projedou po Krušnohorské magistrále a zčásti zavítají i k sousedům do Německa. Lednové termíny pak poslední víkend uzavře zmiňovaný Bedřichovský Night Light Marathon, který je kompletně nočním závodem s čelovkami. Trasa závodu povede po stopách legendární Jizerské 50.

První únorovou sobotu rozbalí ČEZ SkiTour svou základnu v Deštném, kde se pojede jubilejní 40. ročník Orlického maratonu. O pouhé čtyři dny později se ve čtvrtek 8. února naplno rozjede nejznámější sportovní akce zimních měsíců u nás – ČEZ Jizerská 50. Čtyřdenní fenomén znovu nabídne bohatý program, a to jak na tratích, tak i v zázemí a jeho okolí.

O víkendu 24. – 25. února se seriál přesune do Jeseníků. Od chaty Paprsek odstartuje Jesenický lyžařský maraton známý jako JeLyMan. Lyžaře provede krásným prostředím na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. Po následném polském Biegu Piastów, který je znovu partnerským závodem ČEZ SkiTour, celou sezonu uzavřou 8. – 9. března závody v Harrachově. Lyžaři budou brázdit trasy v okolí harrachovských skokanských můstků a poté si společně vychutnají závěrečné vyhlášení celkových výsledků seriálu.

Termínová listina ČEZ SkiTour:

13. – 14. 1. 2024 Horní Mísečky, Krkonoše

20. – 21. 1. 2024 Krušnohorská 30, Cínovec

26. – 27. 1. 2024 Bedřichovský Night Light Marathon, Jizerské hory

3. – 4. 2. 2024 Orlický maraton, Deštné v Orl. horách

8. – 11. 2. 2024 ČEZ Jizerská 50

24. – 25. 2. 2024 JeLyMan, Jeseníky

1. – 3. 3. 2024 Bieg Piastów, Jakuszyce

8. – 9. 3. 2024 Harrachov, Krkonoše

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 03.08.2023 19:00:54

Největší český seriál v běžeckém lyžování ČEZ SkiTour zveřejňuje oficiální termínovou listinu závodů pro nadcházející sezonu. Milovníci bílé stopy se mohou těšit na 8 závodů, mezi které se po roční pauze vrací i populární Night Light Marathon v Bedřichově. Na stejném místě bude jen o 14 dní později startovat i největší zastávka celé SkiTour – ČEZ Jizerská 50.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.