Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bauer se chystá na další Světový pohár, v Lahti bude startovat i Jakš

Bauer se chystá na další Světový pohár, v Lahti bude startovat i Jakš
foto: Svaz lyžařů ČR

Svaz lyžařů ČR | 18.02.2016 | přečteno: 7872×

Poslední klasický podnik Světového poháru čeká běžce na lyžích během nadcházejícího víkendu. Pak už bude na programu jen finále v podobě novinky letošní sezony, kterou je Ski Tour Canada, soutěž podobná evropské Tour de Ski.

Ve finském Lahti se pojede bruslařský sprint a skiatlon, na jehož startu nebude chybět Martin Jakš ani Lukáš Bauer, který zatím absolvoval jen domácí závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě. „Doufám, že na tom budu lépe než na Vysočině,“ věří 38letý český reprezentant, který v Česku startoval po zranění zhruba po týdenním tréninku.

Lukáš Bauer se na svůj druhý start v letošní sezoně Světového poháru postaví téměř po měsíci od své domácí premiéry, na které obsadil 43. místo v závodě na 15 km volnou technikou. „Teď mě čeká skiatlon na 30 kilometrů. Myslím, že s klasikou nemám zásadní problém, ale nejsem na tom nijak skvěle v bruslení, alespoň pocitově. Půjde i o to, jakým tempem se pojede od startu. Doufám, že budu v rámci možností spokojený, s rukou na srdci ale říkám, že těžko můžu bojovat třeba o top desítku, to by se asi musel stát zázrak.“

Právě mezi nejlepších deset pronikl Bauer při svém startu v Seefeldu před 14 dny, kde absolvoval 65km závod seriálu dálkových běhů Ski Classics. „Já sám jsem byl překvapený, jak dobře se mi tam jelo, hrozně rád bych zopakoval něco podobného v Lahti. Ale vůbec nevím, co jsem schopný tam předvést, akorát vím, že to bude bolet,“ směje se nejzkušenější člen české reprezentace. „Celá tahle sezona je pro mě těžce nestandardní, ale určitě chci bojovat naplno. Třeba se mi podaří super závod jako v Seefeldu, který přišel z ničeho nic – také jsem se tam před závodem cítil strašně špatně. Tak třeba se něco takového podaří. Určitě se těším víc na tu klasickou část než na bruslení,“ shrnuje Bauer.

Spolu s ním bude na startu nedělního závodu na 2× 15 km také Martin Jakš, který v distančních závodech sedmkrát dosáhl na body. Naposledy během minulého víkendu ve Falunu, odkud se přesunul rovnou do Lahti. „Bylo to tak naplánované, abych tady mohl v klidu lyžovat a netrávil čas na cestách,“ uvedl český reprezentant, který doufá, že jeho výkon ve Finsku už neovlivní prodělaná nemoc ze začátku února, kdy bojoval se střevní chřipkou.

Ve Finsku naopak nebude startovat žádná ženská reprezentantka – Evu Vrabcovou Nývltovou na trať stále nepustí doporučení lékařů a Petra Nováková v pátek odlétá do Rumunska na mistrovství světa do 23 let, kde bude bojovat o medaile ve třech individuálních závodech.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Českýsvazlyžařů muž 18.02.2016 13:55:52

Poslední klasický podnik Světového poháru čeká běžce na lyžích během nadcházejícího víkendu. Pak už bude na programu jen finále v podobě novinky letošní sezony, kterou je Ski Tour Canada, soutěž podobná evropské Tour de Ski.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.