Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest v holeni

Bolest v holeni

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

CMG muž 05.05.2020 21:08:04

Dobrý den, vím že o tomhle tu už asi bude víc článků, ale i tak bych se chtěl na něco zeptat. Mám už nějakou dobu problém s holení.Četl jsem, že bolest v holeni je způsobena slabými lýtky, ale taky i když to někdo přežene s během po nemoci/úrazu. Slabé lýtka ale podle mě nemám, už pár let dělám box a taky i dost běhám takže to bude způsobené spíš tou 2. možností. Ono jak začala ta karanténa, tak jsem to dost přeháněl s během(na běžeckém pásu a bez bot) a skákáním přes švihadlo. Ne, že bych to jindy nepřeháněl, ale zrovna v tu dobu jsem nebyl zrovna ve formě, měl jsem předtím horečku a tak jsem nemohl dohromady 3 týdny trénovat kvůli antibiotikám.

Tak jsem asi tak 2 týdny trénoval, 1. týden jsem si dal trochu lehký, 2. už jsem šel naplno, přes bolest. Po jednom běhu(5km za 22min) jsem ale začal cítit bolest v holení na obou nohách, jakoby by mi měli vybouchnout,měl jsem tak 5minut problém chodit. Dal jsem si 1 den přestávku a pak jsem šel zase naplno švihadlo i když to celkem bolelo, ale řekl jsem si, že to bude jen svalová bolest.

Po tom tréninku to ale začalo bolet ještě víc a tak jsem si o tom pročetl na internetu a dal jsem si ty 2 týdny a něco přestávku s tím během a švihadlem (i když dřepy,kliky,skla­povačky atd. jsem pořád dělal). Mezitím jsem posiloval lýtko,hodně to protahoval atd. Po těch 2 týdnech se to dost zlepšilo,začal jsem s lehkým během, ale pořád to trochu bolelo po tom běhu(během švihadla/běhu to už nebolelo). Říkal jsem si ale, že budu pořád protahovat to lýtko, nebudu to nijak přehánět a do těch 2 týdnů to snad zmizí úplně. Ale nezmizelo to a pořád to trochu bolí a teď otázka na vás. Není to náhodou přirozený mít po tréninku nějakou bolest v holeňi? Nikdy jsem si po tréninku nějak holeň nekontroloval takže fakt teď nevím.

Pokud máte s tímhle zkušenosti tak bych byl hodně rád, kdybyste mi nějak poradili, jestli můžu pořád lehce trénovat, když už ty bolesti během tréninku nemám, když už to vlastně ani po tréninku moc nebolí nebo jestli s tím mám jít k doktorovy atd. Už jsem celkem zoufalý. Fakt nerad bych teď šel k doktorovy, který by mi hádám minimálně na 3 týdny zakázal jakýkoli trénink a zase bych ztratil alespoň nějakou formu. BTW Co se týče strečinku, tak vždy před tréninkem jsem si dal nějaký dynamický strečink a po tréninku zase ten normální, i když je pravda, že holeň jsem nějak moc neprotahoval.

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.