Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » SERIÁL: Typy tréninku, jak je kombinovat a k čemu pomohou [článek]

SERIÁL: Typy tréninku, jak je kombinovat a k čemu pomohou [článek]

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Petra Pastorová žena 27.07.2022 19:16:40

Posledně jsme lehce zabrousili do techniky běžeckého kroku, abyste se vyhnuli zraněním a zrychlili. Nyní se podívejme na možnosti kombinací typů tréninku, jež nás dovedou k úspěšnému zvládnutí maratonu na RBP Ostrava City Marathonu 11. září v Ostravě.
Odkaz na článek

avatar

skorobezec muž 28.07.2022 09:48:16

A Petro ty takto trénuješ?

Mi tento článek přijde poměrně nedotažený a není mi jasné pro jakou skupinu čtenářů je vlastně určen.

Pokud se jedná o zkušené běžce, tak asi většina zde uvedených rad je zbytečná, protože je všeobecně známá.

Pokud je určená pro začátečníky, tak zase z toho budou zmatení a začnou-li nějak kopírovat zde představený plán, tak buď skončí za dva týdny z důvodu nechuti a nebo po čtyřech týdnech z důvodu zranění.

A nebo je to pro lidi, co už o běhání něco vědí a chceš jim podat návod na závěrečné týdny před závodem? Pokud ano, asi by to chtělo více informací, např. úsilí, tempa, u kopců sklon, cokoliv, co upřesní, jak to vlastně běžet. Maraton neběhám, ale nepůsobí na mě ten příklad plánu moc dobře. Na jedné straně poměrně nízká kilometráž 60–70 km/ týden, jestli počítám dobře, ještě se dvěma dny volna a přitom 4 poměrně náročné tréninkové jednotky.

Taktéž rada ohledně tréninku ve vyšších nadmořských výškách. Myslím, že vy eliťáci někdy zapomínáte, jak to funguje tam dole :-) On asi běžný hobík, který sotva uvažuje nad tím, že poběží svůj možná první maratón bude uzpůsobovat svou dovolenou (a pro většinu) asi i dovolenou celé rodiny tím, že je nažene někde do hor, kde on bude celou dobu trénovat. Netvrdím, že takoví nejsou, ale ti asi až tolik nepotřebují rady uvedené v článku. A to vůbec nemluvím o tom, že nějaké týdenní běhání v horách zase až takový vliv na výkonnost mít nebude.

Je super, když se někdo, kdo o tom něco ví snaží pomoct jiným tím, že se jim pokusí dávat rady, ale toto na mě působí, že to není kočka ani pes.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.