Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Vyziva v prubehu intenzivniho treninku

Vyziva v prubehu intenzivniho treninku

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Brno, (Kroměříž)

Celkem 312 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:41 (2013)
půlmaraton: 1:20:46 (2013)
maraton: 2:59:45 (2014)

Elvard muž 03.03.2008 18:41:29

Zdravim, poreboval bych trosku poradit: Co, jak a kolik mam jist v prubehu intenzivniho treninku (6 ze 7 dnu 1–2h denne, 7. den mene dle nalady).

Problem je v tom, ze cca v 7 vychazim z domu a vracim se od 6 do 8 dom. Takze rano jdu behat, pak se muzu poradne najest, musim si vzit nejake jidlo s sebou a vecer kdyz prijdu (nebo pribehnu), tak jdu behat a pak jim. Nektere dny mam plavani v prubehu dne.

Zajima me:

  1. Co jist rano?
    • Asi by toho melo byt hodne, kdyz je to rano
  2. Co si vzit pres den do batohu? (Uz jsem si pro tento ucel koupil 40l, krasne se tam vejde vse do skoly, telocvik i veci na beh, velka porce jidla a zasoba tekutin).
  3. Co jist vecer?
    • Asi by toho nemelo byt hodne, kdyz je to vecer. Nebo to neva?
  4. Kolik celkove pit?

Zatim jsem postrehl, ze testoviny jsou spis na energii, ze mam jest hodne zeleniny, tmave pecivo, umernou davku masa. Zaslechl jsem, ze ovesne vlocky nejsou dobre, ve smyslu telu prospesne (ja si je davam rano s rozinkama).

Dekuji za jakoukoliv radu ci odkaz na zdroj informaci.

Pozn pro vsimave ctenare: 70km za unor bylo ubehnuto v prvnim tydnu, protoze pak jsem si zranil koleno a dokonce mesice jsem mel od doktora a pritelkyne zakazano behat. Takze se do toho vracim a zacinam znova resit tento problem.

Motto: "Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu." - D. Livingstone | Moje strava
avatar

Celkem 360 km
Minulý měsíc 0 km

MH 05.03.2008 10:34:32

Pokud dobře rozumím, řešíš situaci pro všední dny, kdy (téměř) vždy trénuješ dvoufázově, ale jednotlivé tréninky zaberou v průměru jen 30 – 60 min. (píšeš 1–2 h denně). Doufám, že intenzitou nemyslíš trénink kvality – což by bylo na škodu věci, pokud se bavíme o tréninku na 800 m a delší tratě (ke kratším se nevyjadřuji) – ale jeho četnost.

Rozložení dne: Rozložení dne není dobré a naprosto zásadní otázka zní, zda mají pro tebe tak časté tréninkové impulsy význam.

Pokud končíš večerní trénink běžně okolo 8 a ranní začínáš okolo 6, zbývá ti 10 hodin na jídlo – spánek – vše ostatní – příprava k dalšímu tréninku, takže pokud patříš mezi lidi s běžnou potřebou spánku, měl bys absolvovat důležitější tréninky večer, méně důležité ráno a plavání přes den pojmout tak regeneračně, jak jen to jde. Po večerním tréninku večeřet, chodit spát pozdě, dál jíst až po ranním tréninku, protože jiná varianta časově nevychází, ale i tato je problematická!

Ad 1) První jídlo po ca 11 hodinách (večeře okolo 9, ranní trénink končí v 7), tělo je vyhladovělé a unavené po tréninku, takže lehce stravitelné jídlo s převahou sacharidů s nízkým glykemickým indexem (k výživovým doplňkům se nevyjadřuji), „hlavní“/„nejtěžší“ = nejhůř stravitelné jídlo dne je to následující.

Ad 2) Všechna jídla dne s výjimkou večeře. Pití.

Ad 3) Viz „rozložení dne“.

ad 4) Nekomentuji.

avatar

ČB, Praha

Celkem 31979 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:32:30 (2007)
půlmaraton: 1:18:00 (2006)

runner_2008 muž 05.03.2008 11:27:01

Ahoj, tak koukám, že to máš taky pěkně našlapaný. Nejsem na tom o moc líp, tak nějak se snažím skloubit, VŠ, brigádu a trénink a tak nějak to jde, sice ne tak jak bych chtěk, ale nestěžuji si.

K tématu: ráno můžeš dát i něco před během, pokud to sneseš
po běhu je to samozřejmost, ty vločky jsou podle mě v pohodě, když ti chutnaj, já je mam rád s medem
popř. třeba gainer (30%) všechno záleží taky na tom jaký jsou ty tréninky a celej den celkově, časem přijdeš na to, co ti nejvíc vyhovuje

oběd: třeba těstoviny, rýže s masem, zeleninou, něco takovýho, nebo co ti chutná odpoledne nějakou sváču: jogut, ovoce večer po tréninku: na co budeš mít chuť, ale s rozumem ( guláš a knedlíky nebo knedlo vepřo asi nebude to nej)

a před spaním klidně protein, podle toho jestli chceš nebo nechceš používat doplňky, mě osobně pomohly, ne ve smyslu, že bych běhal nějak extra, to je spíš o tréninku a o tom na co máš

pití je samozřejmost, ale nemusíš to přehánět, cca 2 –3l

snad ti to nějak pomůže

avatar

Brno, (Kroměříž)

Celkem 312 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:36:41 (2013)
půlmaraton: 1:20:46 (2013)
maraton: 2:59:45 (2014)

Elvard muž 05.03.2008 20:57:27

2MH: Presne tak, bud dva kratke nebo jeden dlouhy. Intenzitou myslim cetnost (mozna neni intenzivni az tak, ale prisla mi to jako docela velka zmena, kdyz jsem zacal trenovat).

Rozlozeni dne: Nerozumim otazce, jestli maji pro me tak caste treninky vyznam. Studovat musim, abych mohl pozdeji pracovat, pracovat musim, abych mohl ted studovat a sportovat musim, protoze me to bavi. Casu doma neni moc, ale vetsinou stihnu co je potreba a co ne, dozenu o vikendu nebo v patek, kdy mam den volnejsi.

Jinak dik za radu ohledne snidane. Ja se vetsinou snazil do sebe narvat co nejvetsi mnozstvi jidla (spis toho snidanoveho).

2runner_2008: I tobe diky za rady. Do proteinu ale nepujdu, to si dam raci maso :)

Me spis desi ta neustala potreba hladu. Tedy presneji, me osobne to nedesi, muzu porad jest, ale desi to predevsim moji penezenku…

Motto: "Půjdu kamkoliv, pokud je to kupředu." - D. Livingstone | Moje strava
avatar

Celkem 360 km
Minulý měsíc 0 km

MH 06.03.2008 08:40:11

Rozložení dne: zda mají pro tebe tak časté tréninkové impulsy význam – pokud sportuješ jen proto, že tě to baví, není co řešit. Pokud sportuješ proto, aby ses zlepšoval (třeba zaběhl těch 1500 m pod 4:30?), tak určitě víš, že ke zlepšení dochází v průběhu regenerace. Trénink je jen prostředek, jak zatížit tělo v naději, že se adaptuje. Čím častěji trénuješ, tím méně prostoru k regeneraci. Čím víc dalších povinností okolo běhání, tím méně prostoru k regeneraci. Většina běžců podobné výkonnosti netrénuje prakticky denně dvoufázově, protože dosáhnou lepších výsledků s menším počtem tréninkových jednotek a delší regenerací mezi nimi. Vše je samozřejmě individuální, ale stálo by za úvahu podívat se na svůj výkonností vývoj v závislosti na trénovaných objemech, kvalitě a počtu tréninkových jednotek.

avatar

MartinaB žena 11.11.2014 15:26:27

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o sdílení a následné vyplnění dotazníku http://kloubni-vyziva-s-obsahem-kol.vyplnto.cz, který se týká kloubní výživy s obsahem kolagenu, je tedy určen pro lidi, kteří užívají či užívali tyto přípravky. Dotazník je součástí mé absovenské práce, je anonymní, dobrovolný a nezabere Vám mnoho času. Předem děkuji MB

avatar

Eymir Gölü

Celkem 3486 km
Minulý měsíc 0 km

Skritek Hugo žena 11.11.2014 15:41:17

Vyhodi ho dvermi, vleze oknem a klidne i kominem …

Motto: Petit cheval de manege :-)
Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.