Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Areály » AREÁLY: Znáte běžecké trasy na Brdech? [článek]

AREÁLY: Znáte běžecké trasy na Brdech? [článek]

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

holasrozeh 06.01.2015 12:38:35

Každý asi aspoň tuší, že na běžky se dá vyjet téměř do kterýchkoli českých či moravských pohraničních hor. Ale možná vás ani nenapadne, že velmi pěkné běžkařské terény najdete i na dohled od hlavního města. Nevěříte? Zde jsou tipy na výlety v okolí Prahy.
Odkaz na článek

avatar

Martin78 muž 07.01.2015 23:48:23

Osobně bych pohoří mezi Prahou a Dobříší označoval jako Hřebeny a jako Brdy až vzdálenější oblast s vojenským prostorem, ale přesnost ze zeměpisného pohledu není to nejdůležitější :-) Pro lyžaře – turistu je to tam bezesporu zajímavé, když tam jednou za čas napadne sníh, jenom se hodí mít lyže, na kterých už tolik nezáleží.

Tady je tip na jeden výlet na běžkách po Hřebenech (popis výletu i video), start je z parkoviště mezi Mníškem a Řevnicemi zmiňovného v článku.

Aktuální zpravodajství o podmínkách od Brdské stopy (odkaz pod článekem) je vynikajicí, to nadšení pánů z Brdské stopy mě baví. Zaměřují se primárně na vojenské Brdy, o Hřebenech bývalo vždy více zpráv v sekci Brdy a Hřebeny na Kamzasněhem.cz. Teď tam nic není, takže aktuálně se asi lyžuje jen ve vojenských Brdech :-)

avatar

Celkem 932 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:45:40 (2014)

Tkuh muž 17.01.2015 23:34:59

>> Martin78, 07. 01. 2015 23:48:23

Což je zajímavé, protože je to stále z větší části ilegální 8-O

Teď ale na Brdech není sníh prakticky žádný :-(

Já jsem nedávno objevil lyžařské trasy u vesnice/městečka Těškov – to je víc na západ směrem k Plzni, na D5 sjezd Mýto. Tam jsou oficiálně vedeny a vyhlášeny, takže asi by býly bývaly i protaženy :-)

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.