Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní běžecké pomůcky » Garmin FORERUNNER 50 FP + USB nebo Nike Sportband

Garmin FORERUNNER 50 FP + USB nebo Nike Sportband

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Bratislava

Celkem 768 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:59:54 (2010)

safko muž 15.08.2009 17:58:24

Zdravim bezcov prosim som zacinajuci bezec,beham cca 2 mesiace a chcel by som si kupit nejaky merac prebehnutej vzdialenosti+rychlos­ti+casu behu. Nechcem investovat nejake velke prachy,cca tak do 100 euro. Mam vo vyhliadke v akcii u nas v SK Garmin FORERUNNER 50 FP + USB za dobru cenu/80 euro/ alebo rozmyslam o Nike Sportband, ktory som videl v eshope Triexpert za cenu 1590 Kc+doprava na SK 360 Kc co je spolu cca 76 euro. Mam dilemu ktory mam teraz kupit, prosim nakopnite ma a poradte mi. dakujem za rady Karol Safarik

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 15.08.2009 20:27:51

Jestli je rozdíl 4 ecka, tak bych sel bez rozmysleni do Garmina – ma moznost si pak v budoucnost dokoupit pas na mereni tepovky. Nejvetsi rozdil bych videl v samotném mereni ubehle vzdalenosti – Nike vyrazne pokulhava. A Garmin jde použít i jako běžné hodinky.

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

Praha

10 km: 0:34:49 (2005)

Čarňanský muž 16.08.2009 16:49:50

Myslím si, že Sportbandy by se měly dát pořídit také v prodejnách na Moravě. Tipoval bych například Lifestylesporty – Ostrava, Opava, Brno,… A divil bych se, kdyby nebyly také na Slovensku.

Jinak Garmin bude mít asi velmi pravděpodobně vyšší přesnost měření. Osobně s ním ale nemám žádnou zkušenost, takže je to pouhý úsudek. Sportband je spíše více „orientační měřič“ a pro zábavu a motivaci začínajících a mírně pokročilých běžců – komunikace s komunitou na nikeplus.com, využívání přednastavených tréninkových plánů,… Záleží tedy na tom, co od přístroje čekáš?

Se Sportbandem se to má tak, že ho kalibruješ na chůzi a běh. Pokud si ho zkalibruješ na běh, např. 5min/km, a budeš se pak i v tréninku pohybovat tímto tempem, bude přesnost měření poměrně vysoká. Problém nastává, mimo jíné, pokud výrazněji zpomalíš nebo zrychlíš. Pak může být nepřesnost měření i více než 10 %.

Další věc je životnost čipu. Oficiálně by měla být 1000 hodin. Poté si musíš koupit buď nový set (Sportband a čip) nebo samostatný čip. Ten se pohybuje tuším kolem 580 Kč (ověř si to). Sportband by údajně měl jít propojit až snad s 8 čipy, takže by s jedním „Náramkem“ mohlo běhat i víc lidí. Případně by jsi mohl mít různé čipy na různé rychlosti. Trochu se ale obávám, že prodvač ti nebude schopen poradit, jak čip a Sportband propojit.

A pak je tu další věc, že k čipu by jsi měl mít boty Nike+ s „úložným prostorem“ na čip v levé botě v mezipodešvi pod voložkou. Ono to sice funguje i pokud by jsi si to dal třeba do kapsičky umístěná na šněrování, ale pak by se mohla zvýšit nepřesnost měření.

Jen tě chci upozornit, že Sportband nemá podsvětlený displej, takže pokud běháš za tmy,… Ale ten nový model už skutečně funguje a problémy s průnikem vlhkosti a nekvalitním displejem ho už opravdu netrápí.

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.