Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Vybavení na triatlon » ZAČÁTEČNÍCI: Co si pořídit pro první triatlon [článek]

ZAČÁTEČNÍCI: Co si pořídit pro první triatlon [článek]

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Coach muž 18.04.2014 09:23:44

Chystáte se na svůj první triatlonový závod a řešíte, kde na to všechno vybavení vezmete peníze? Možná zbytečně, protože ne všechno si musíte rovnou kupovat. Pokud máte kolem sebe zkušenější, můžete si některé věci pro začátek třeba jen zapůjčit a vyzkoušet. Ne vše, co vidíte na profi závodnících, totiž hobík nutně potřebuje.
Odkaz na článek

avatar

Radomir muž 25.04.2014 15:32:39

Nemůžu si pomoci, ale mám pocit, že to autor trochu přestřelil. Asi to tak nemyslel, ale vyznělo to tak.

Doporučovat pro první triatlon neoprén, hrozit válcemi či trenažéry, šněrováním tkaniček… To vše mi pro první triatlon připadá opravdu zbytečné a každého zájemce odrazující.

Já jsem, stejně jako mnoho dalších kamarádů, svůj první triatlon odplaval, odjel i odběhl v běžeckých elasťákách. Bavíme se pochopitelně o nějakém sprint triatlonu. Po plavání jsem si dal běžecké tričko, obul tenisky, dal přilbu a nasedl na svoje trekingové kolo (někteří měli i horské). Po kole jsem sundal přilbu a šel rovnou běhat. Depa jsem měl možná nejrychlejší ze všech (i přes zavazování tkaniček) a nemyslím, že na první závod mi něco fakt chybělo. Ano, nevyhrál jsem, ale to ani nebylo cílem. Podotýkám, že jsem ten rok měl na kole najeto 30 km (týden předem), uplavány asi 2 km a nejsouvisleji uplavaný úsek byl cca 300m.

Triatlon je droga a spousta lidí mu propadne. Pak je dle mého mínění na čase investovat do vybavení či jeho půjčení. A teprve pak je to o těch dalších vychytávkách – masti proti odření neoprénu počínaje, přehazovkami na číslo pokračujíc a končích právě třeba těmi tkaničkami.

Kdybych si tehdy přečetl tento článek, tak by mi asi vzal chuť, protože bych nabyl dojmu, že bych měl mít neoprén a když jsem zimu nestrávil na trenažéru, tak ať raději nikam nelezu.

Nenechte si vzít hned na začátku vítr z plachet. Vyberte si lokální sprint TT a jděte to prostě a jen zkusit. Nemůžete tím nic ztratit, jen strašně moc získat.

avatar

Zvolen

půlmaraton: 1:35:33 (2015)
maraton: 3:34:50 (2015)

Radoslav G. alias
Vincent
muž
25.04.2014 17:45:00

>> Radomir, 25. 04. 2014 15:32:39

veľmi dobre si to vystihol Radomír

avatar

Jolča žena 05.08.2014 15:32:38

Ahoj Radomíre, díky za Tvůj příspěvek. Mám za sebou svůj 1.triatlon a hned terénního Brdonoše. Plavky jsem měla ty hodobožové na koupaliště, v depu jsem sundala spodní díl, nasadila cyklokalhoty, přes mokrý vršek plavek tričko, zavázala běžecké boty a v tomto jsem odjela i odeběhla. Plavala jsem styl paní starostové, kopce jsem s kolem sbíhala a uhýbala rychlejším, tedy všem a doběhla poslední. Ale za ten zážitek, atmosféru a blaho na duši, že jsem to dokázala, stál za to:-).

avatar

Radomir muž 12.08.2014 10:51:45

Ahoj Jolčo, gratuluji k prvnímu triatlonu. Pevně věřím, že to byl pravý triatlon, kde poslední má zpravidla daleko větší ovace nežli vítěz.

Jsem přesvědčen, že pokud z něj máš „blaho na duši“, brzy se uvidíme na nějakém dalším triatlonu. Jak říkám – je to droga.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.