Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Češi v Drážďanech při team sprintu dvakrát v top 10
20.12.2020 | Svaz lyžařů ČR

Česká reprezentace v běžeckém lyžování se rozloučila se závodním rokem 2020 skvělými výsledky. Dvojice Kateřina Janatová – Tereza Beranová vybojovala na Světovém poháru v Drážďanech při team sprintu skvělé 5. místo, tandem Tomáš Kalivoda – Luděk Šeller bral 8. příčku. Závod žen ovládly Švýcarky, v kategorii mužů zvítězili Rusové.

Přečteno: 3319× | Komentáře: 0

Razýmová v Davosu desátá, všechny Češky bodovaly
13.12.2020 | Svaz lyžařů ČR

České běžkyně na lyžích potvrdily, že se jim při závodech Světového poháru v Davosu daří! V neděli 13. prosince vybojovala Kateřina Razýmová vynikající 10. místo a stejně jako před rokem se v závodu na 10 km volně dostala do elitní desítky. Na body dosáhla také Kateřina Janatová na 23. místě a Petra Nováková na 27. příčce. Zvítězila s výrazným náskokem Američanka Rosie Brennanová.

Přečteno: 4354× | Komentáře: 0   
 
Organizátoři Jizerské 50 se chystají i na variantu s přísnými limity
06.11.2020 | ČEZ Ski Tour

Královské podmínky panovaly během letošní Jizerské 50. Nad Jizerskými horami svítilo slunce, sněhu bylo dostatek a uskutečnily se všechny plánované závody, a to dokonce s rekordní účastí. Možná se ale ptáte, jak to bude v příštím roce, konkrétně od 12. do 14. února 2021, kdy se má v Bedřichově konat 54. ročník. Organizátoři již nyní pracují s řadou scénářů, jak závod uspořádat i za přísných hygienických podmínek a s případnými omezeními počtů osob na akci.

Přečteno: 4996× | Komentáře: 0   
 
Visma Ski Classics upravuje kalendář, přibude 100km závod ve Švédsku
05.11.2020 | běžkuj .com

Plán B. Tak nazývají pořadatelé seriálu dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classic inovovaný kalendář pro nadcházející sezonu, který zohledňuje přetrvávající pandemickou situaci v Evropě. Kromě posunutí startu na půlku ledna se do seriálu vrací švédský Årefjällsloppet, který na přání samotných profi týmů nachystá 100km trasu, nejdelší v celé sérii.

Přečteno: 7180× | Komentáře: 0   
 
Začni zimu plánovat naplno, ČEZ SkiTour odstartovala registrace
27.08.2020 | ČEZ Ski Tour

Léto sice ještě neřeklo sbohem, ale už teď si můžeš vybrat svůj závod v rámci 14. ročníku ČEZ SkiTour. Registrace na největší český seriál v běhu na lyžích jsou odstartovány, projeď si, jaké závody tě čekají.

Přečteno: 5278× | Komentáře: 0   
 
Rozjeď zimu na běžkách! ČEZ SkiTour zná termíny pro zimu 2021
31.07.2020 | ČEZ Ski Tour

Jizerské hory, Šumava, Beskydy, Orlické hory, Jeseníky a návštěva v polských Jizerkách, taková bude zimní pouť největšího českého seriálu v běhu na lyžích ČEZ SkiTour. Ta má v rámci svého 14. ročníku celkem sedm zastávek. Ta poslední bude podruhé v historii za českými hranicemi, na polské straně Jizerských hor, na partnerském závodě Bieg Piastow.

Přečteno: 5093× | Komentáře: 0   
 
ČEZ Jizerská 50 spouští registrace. Připomíná si 50 let od tragédie
18.05.2020 | ČEZ Ski Tour

Přesně padesát let poté, co parta horolezců, která stála u zrodu tohoto zimního fenoménu, vyrazila z peruánské Limy pod vrchol Huascaránu, spouští i na její počest Jizerská 50 registrace do svého 54. ročníku. 

Přečteno: 5938× | Komentáře: 0   
 
ČEZ Jizerská 50 poprvé v historii závodem roku v rámci seriálu Visma Ski Classics
30.03.2020 | ČEZ Ski Tour

Tohle se povedlo! Slunce, dostatek sněhu, ideální povětrnostní podmínky, rekordní účast hobíků a na startu všichni ze světové elity vč. dvojnásobné olympijského vítěze Pettera Northuga. 53. ČEZ Jizerská 50 se zaryla hluboko do paměti všech účastníků již v únoru, nyní se také nesmazatelně zapsala do historie světového běhu na lyžích, když vyhrála v rámci seriálu Visma Ski Classics závod roku.

Přečteno: 4956× | Komentáře: 0   
 
Kateřina Smutná bronzová na legendárním Vasově běhu
01.03.2020 | eD system Bauer Team

Potřetí za sebou dokázala česká závodnice reprezentující barvy eD system Bauer Teamu vybojovat bronz na slavném Vasově běhu. Kateřina Smutná byla i letos třetí a v legendárním 90km závodě si připsala dokonce čtvrté pódiové umístění v řadě. Její týmová kolegyně Roxane Lacroixová brala 11. místo, Jan Šrail se pak výborně prezentoval v první polovině závodu, když se dlouho pohyboval ve vedoucí skupině.

Přečteno: 5667× | Komentáře: 0   
 
JeLyMana vyhráli Fellner a Lanková, v neděli dominovali Sedláček a Tůmová
23.02.2020 | ČEZ Ski Tour

Tradičně patří předposlední únorový víkend na Paprsku Jesenickému lyžařskému maratonu. JeLyMan letos napsal už 29. ročník. V sobotu panovaly na Paprsku pravé zimní podmínky. Po dopoledni, které patřilo dětským závodům, se na start postavili závodníci Volkswagen JeLyMana 20 km volně. Nejrychleji zdolal trať na okruhu Růžovka místní rodák Adam Fellner. Mezi ženami se na nejvyšší stupínek postavila Lada Lanková.

Přečteno: 5400× | Komentáře: 0   
 
Bílé stopy v Jeseníkách žádají o podporu, nasadí strážné anděly

Bílé stopy v Jeseníkách žádají o podporu, nasadí strážné anděly

19.02.2020 | tisková zpráva

Když se budete vydávat do Jeseníků v zimě, zcela jistě jedním z hlavních důvodů bude chuť objevit krásnou přírodu v bílé stopě. Ta je totiž spravedlivá pro všechny a dokáže odměnit překrásnými výhledy a zážitky. Zdá se to jako pohádka, ale je za tím spousta práce, úsilí a finančních zdrojů.

Přečteno: 4566× | Komentáře: 0   
 
Noční stopu Valachy, která se kvůli počasí málem nekonala, vyhrál Bartoň
10.02.2020 | Valachy Tour

Nechybělo mnoho a sportovní seriál Valachy tour se musel v letošním roce obejít bez obvyklého zahájení v podobě běžkařského závodu. Přestože se o konání Noční stopy Valachy ve Velkých Karlovicích díky vývoji počasí definitivně rozhodlo jen dva dny před termínem, příznivci běžeckého lyžování pak během pár hodin zaplnili startovní listinu.

Přečteno: 4911× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Padesátka kolem Polánky zrušena

    Kvůli nedostatku sněhu museli pořádatelé zrušit letošní ročník Padesátky kolem Polánky, maratonu klasickou technikou nedaleko Tábora, který se měl uskutečnit 16. února.

  • Jesenická 70 se letos neuskuteční

    Tradiční skimaraton Jesenická 70, profilově patrně nejnáročnější domácí lauf, se v letošním roce neuskuteční, pořadatelé citují organizační i osobní důvody. Nevylučují však, že se po pauze k pořádání vrátí se zbrusu novým konceptem, podrobnosti však neuvedli. Závod se jezdíval na distancích 70 a 40 km.

  • Bauerův eD system Team čeká sobotní závod v rakouském Seefeldu

    Velmi náročný program mají před sebou běžci na lyžích v seriálu dálkových běhů Visma Ski Classics. Zatímco loni čítala nejdelší série závodů čtyři starty, letos se protáhla na pět podniků. Startuje v sobotu v rakouském Seefeldu a na Kaiser Maximilian laufu nebude chybět šestice členů eD system Bauer Teamu. Ten bude chtít navázat na povedený start do sezony i bronz Černousova z loňského ročníku.

  • SkiPark na Vypichu navštívilo přes třicet tisíc lyžařů

    Mrzne, do toho září slunce – tak vypadají dny, v nichž přichází jaro v Praze. Ještě nějaký čas vydrží i sníh v ČEZ SkiParku na Vypichu. I když půjčovna materiálu a lyžařská škola už oficiálně ukončili program.

  • Bauer Ski Team na Birkebeinerrennetu v početné sestavě a s batohy na zádech

    S batohem vážícím 3,5 kilogramu se v sobotu vydají na trať dalšího dálkového běhu na lyžích členové Bauer Ski Teamu. Pravidlo o povinné výbavě připomíná legendu o převozu malého norského krále, zároveň však předepisuje přesný obsah batohu z bezpečnostních důvodů kvůli proměnlivosti počasí a špatné dostupnosti trati v horách.

  • Bauer Ski Team vyšle do nedělního Vasova běhu šest členů

    Ve světě dálkových běhů je Vasův běh považovaný za olympiádu laufařů, každý rok se ho účastní téměř 16 tisíc běžců na lyžích. Pro mnoho z nich jde o vrchol sezony, což platí i pro nejlepší z českých týmů v seriálu Visma Ski Classics. Bauer Ski Team bude mít ve Švédsku početnou skupinu závodníků i servisu a chystá se útočit na nejvyšší příčky.

  • V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží, sněhu je dostatek

    Velké Karlovice budou v sobotu 17. února hostit Noční stopu Valachy, úvodní závod seriálu Valachy tour 2018, pořádaného místním Resortem Valachy. Kvůli pozvolnému začátku zimy dlouho nebylo jisté, jestli se akce uskuteční v obvyklém rozsahu, nebo bude přesunuta na jiné místo. Díky sněhové nadílce posledních dnů a ochlazení se ale přece jen uskuteční ve Velkých Karlovicích u hotelu Galik, tak jako každý rok.

  • Trať Jizerské 50 je od úterý online v Mapách Google

    Necelý týden před startem Jizerské 50 je trasa tohoto legendárního běžkařského závodu dostupná už i ve virtuální podobě. Společnost Google zveřejnila záběry z lednového snímání oblíbené běžkařské trasy speciálním přístrojem Street View Trekker. V Mapách Google je tak premiérově k dispozici 360° náhled celé tratě. Závodníci, ale i turisté či diváci si tak trasu mohou ještě před startem cvičně projet v počítači i v mobilu.

  • Orlický maraton se o víkendu pojede

    Sněhové podmínky v Orlických horách dovolí konání třetího závodu seriálu ČEZ SkiTour. Aktuální trasy organizátoři zveřejní během středečního odpoledne. Závodníci se nemusí obávat přesunu Orlického maratonu na náhradní termín. Současné sněhové podmínky dovolí uspořádání závodu v původním termínu, tedy o víkendu 3. a 4. února. Podle meteorologů můžeme navíc v druhé polovině týdne očekávat sněhové přeháňky.

  • Karlovská 50 je kvůli nedostatku sněhu přeložena na 10. února

    I když na většině českých hor poslední dny přibyl nový sníh, ve valašských Beskydech a na tratích kolem Velkých Karlovic to neplatí. Proto se pořadatelé třetího závodu seriálu ČEZ SkiTour rozhodli závod Karlovská 50 přeložit na náhradní termín.

  • Katka Smutná po Seefeldu klesla na 4. příčku

    Rakouský Kaiser Maximilian Lauf české závodnici Katce Smutné nevyšel. Skončila až šestá a prohloubila svou ztrátu na vedoucí Švédku Brittu Johansson Norgren. Ta v sobotu v Seefeldu zvítězila a seriál Visma Ski Classics vede o 110 bodů před Sarou Lindborg, Smutná je čtvrtá. Její oddílový kolega Ilja Černousov se naopak může radovat ze sobotního třetího místa v mužích. Seriál pokračuje za týden, kdy je na programu La Diagonela.

  • Po 4. místě v prologu chce Bauer Ski Team bojovat o pódium v La Sgambedě

    Týmový vstup do sezony Visma Ski Classics se povedl, teď přichází na řadu pokračování v podobě prvního závodu, kde se pojede na individuální výsledky. Italská La Sgambeda startuje v sobotu 2. prosince, měří 35 kilometrů a Bauer Ski Team by v ní rád po těsném 4. místě v prologu znovu zaútočil na stupně vítězů. Spoléhat přitom bude především na Kateřinu Smutnou. Mužská jednička týmu, Ilja Černousov, startovat kvůli nemoci nebude.

  • Svátek klasických disciplín. Skokani, sdruženáři a běžci mají poprvé společné mistrovství ČR

    Tuzemská elita skokanů na lyžích, sdruženářů a běžců na lyžích se ve čtvrtek 28. září sjede do Liberce. Závodníky čeká uprostřed předolympijské přípravy mistrovství České republiky, které budou mít vůbec poprvé v historii všechny tři disciplíny společně.

  • Smutná odstoupila v půli Vasova běhu, Švédka si upevnila vedení v seriálu

    Vasův běh české laufařce Katce Smutné vůbec nevyšel. Zhruba v polovině 90km závodu pro problémy s lyžemi a bolestmi v zápěstí závod ukončila a její největší rivalka ve Visma Ski Classics, Švédka Brita Johanssonová, toho využila na sto procent a vítězstvím v závodě si na Češku připsala těžko smazatelných 200 bodů. Zadařilo se Petru Novákovi (Atlas Craft Team), který skončil devátý. Napínavý finiš pro sebe rozhodl Nor John Kristian Dahl v čase 3:57:18.

  • Kateřina Neumannová otevře Skipark v pražské Chuchli

    Dovolujeme si vás pozvat na neformální snídani s olympijskou vítězkou a mistryní světa v běhu na lyžích Kateřinou Neumannovou u příležitosti letošního otevření provozu tradičního Skiparku Velká Chuchle na dostihovém závodišti v Praze 5.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Nalezené položky: 394 První Předchozí | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Další Poslední