Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bauerův tým pojede Jizerskou 50 bez mužské jedničky Černousova

Bauerův tým pojede Jizerskou 50 bez mužské jedničky Černousova
foto: RAUL (Yan Renelt)

eD system Bauer Team | 08.02.2019 | přečteno: 6110×

Na startu pro český tým nejprestižnějšího závodu seriálu Visma Ski Classics měli být v kompletním složení, nakonec ale musí eD system Bauer Team oželet účast mužské jedničky. Ilja Černousov na nedělní Jizerskou 50 kvůli nemoci nedorazí. I bez něj chce být ovšem Bauerův tým hodně vidět a útočit hned na několik umístění v nejlepší desítce. Mezi ženami i muži.

Prestižní a důležitá, jeden z vrcholů sezony. Taková je každoročně pro tým Lukáše Bauera Jizerská 50. Zároveň je ale i tak trochu zakletá. „Vždycky se před startem nebo na trati něco stalo, loni nám závod vůbec nevyšel v mužské kategorii. Letos jsme zase přišli o Ilju a Katku Smutnou trápily ve středu žaludeční potíže. My jsme ale připravení bojovat a uspět!“ hlásí odhodlaně Bauer.

Kateřina Smutná zamířila do Jizerských hor už v úterý večer, celou středu ale strávila v posteli se žaludečními problémy. Ty se naštěstí podařilo zažehnat a ve čtvrtek už měla pro tým i fanoušky lepší zprávy.

„Je mi stoprocentně lépe než ve středu, byla jsme i na tréninku. Do neděle je ještě času dost, tak doufám, že to bude na startu dobré,“ věří největší hvězda eD system Bauer Teamu, která z posledních čtyř startů na Jizerské 50 byla třikrát na stupních. Dvakrát ji vyhrála a loni dojela druhá.

„Jizerku beru samozřejmě jako vrchol, po té středě ale nevím, jaké to bude… O vítězství moc nepřemýšlím, budu ráda, když budu v pořádku a bojovat o stupně. Kdyby klapla bedna, bylo by to super!“ nevzdává se průběžně třetí žena celkového pořadí seriálu Visma Ski Classics.

Podobně to vidí i šéf týmu Lukáš Bauer, který vzhledem k prodělaným zdravotním problémům Smutné bude rád za umístění do pátého místa. „Ty potíže mohou odejít stejně rychle jako přišly, ale také to může být znát. Když bude Katka do pátého místa, byl bych spokojený. Pokud by se z toho dostala, tak budeme pomýšlet na bednu,“ potvrzuje ambice své jedničky.

Do nedělního 50kilometrového závodu odstartují v růžových kombinézách eD system Bauer Teamu také další dvě ženy – Roxane Lacroixová a Tereza Tvarůžková. „Byl bych rád, kdyby Roxane byla do desátého místa. Pro Terku to bude hodně těžká premiéra. Nejen že pojede poprvé v kariéře tenhle slavný a náročný závod, ale také si vůbec poprvé vyzkouší padesátikilome­trovou distanci. Zatím nejdelší závod absolvovala v prosinci v rámci individuálního prologu v Livignu, který měřil 30 kilometrů,“ přidává Bauer zajímavost ke jménu teprve 20leté závodnice.

Mezi muži bude plnit roli jedničky týmu Alexis Jeannerod, který v posledních dvou závodech vybojoval 7. a 9. místo. „Doufám, že mu forma vydrží a opět bude bojovat o desítku. Pokud by se přiblížil k pětce, bude to špičkový výsledek. Důležitý pro nás bude z pohledu bodování týmu i druhý muž v cíli a jsem zvědavý, jak se s tím kluci poperou. Startovat bude jak Honza Šrail, tak Poláci Antolec a Klisz,“ jmenuje Bauer své mužské svěřence, kteří absolvují Jizerskou 50.

Domácí závod znamená pro eD system Bauer Team podporu diváků i lepší podmínky pro servis a občerstvování. K dispozici bude týmu i nová servisní dodávka, která se českým fanouškům představí poprvé. Ani servisu se ale nevyhnuly některé ztráty. „Počítal jsem s navýšením počtu servismanů na osm oproti běžným pěti, ale dva mi nakonec vypadli. I tak věřím, že všechno zvládneme, lyže budou dobré a budeme vidět. Kde jinde než na domácím závodě!“ přeje si Bauer, který uvítal, že závod v Toblachu byl minulý víkend zrušený.

„Z organizačních a finančních důvodů to samozřejmě beru jako minus, byli jsme nachystaní a stačilo jen namazat lyže. Ale směrem k Jizerce to je určitě dobře. Bál jsem se, že pátý závod v řadě bude pro všechny hodně těžký, takhle si myslím, že to bude i pro fanoušky lepší. Závodníci by měli být čerství a závod by mohl být aktivnější.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 08.02.2019 13:16:25

Na startu pro český tým nejprestižnějšího závodu seriálu Visma Ski Classics měli být v kompletním složení, nakonec ale musí eD system Bauer Team oželet účast mužské jedničky. Ilja Černousov na nedělní Jizerskou 50 kvůli nemoci nedorazí. I bez něj chce být ovšem Bauerův tým hodně vidět a útočit hned na několik umístění v nejlepší desítce. Mezi ženami i muži.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.