Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Další díl SkiTour přitáhl do Orlických hor stovky účastníků

Další díl SkiTour přitáhl do Orlických hor stovky účastníků
foto: Ski Tour

ČEZ Ski Tour | 01.02.2015 | přečteno: 9037×

SkiTour měla o víkendu další pokračování. Orlický maraton na 40 km ovládl Václav Sedláček, který finišoval společně s kolegou ze Silvini Madshus teamu Pavlem Janečkem. Ten projel cílem jen o vteřinu později. Třetí skončil Filip Herbs. Pro své druhé víkendové vítězství si dojela Jana Jetmarová, druhou pozici vybojovala Marcela Hloušková a Denisa Remešová.

Po sobotním půlmaratonu volnou technikou se v neděli na Orlickém maratonu pokračovalo klasikou. Závodníci měli na výběr tratě na 40 km a 25 km. Na stadion v Deštném si tak o víkendu našlo cestu přes 600 závodníků!

V neděli se v deset hodin dopoledne na 40km závod vydalo 229 běžců na lyžích a o 20 minut později je následovali účastníci půlmaratonu. Těch se na startu sešlo 171 a nechyběli mezi nimi ani Martin Koukal a Zuzana Kocumová.

Cestu do finiše si pořádně zkomplikoval vítěz kratšího závodu Viktor Novotný, který těsně před cílem málem špatně odbočil. Na omyl ho upozornil jeho sok a druhý muž v pořadí Jakub Pšenička. Nejrychlejší muž sobotního závodu na 25 km skejtem ukázal, že umí hrát fair play a zachoval se k soupeři sportovně. Na třetím místě skončil Tomáš Jakoubek.

„Jezdím teď už jen pro radost, běžkování mě stále baví, jen výsledky mě už netrápí. Neměl jsem žádné ambice, a když nemáte ambice, tak nemůžete být spokojený či nespokojený. Samozřejmě, že jsem závodil, ale kluci byli lepší, protože poctivě trénují,“ komentoval svou čtvrtou příčku v nedělním půlmaratonu klasicky Martin Koukal, mistr světa z roku 2003. "Trať byla opravdu těžká, v kopcích to nebyla žádná sranda. Musel jsem trochu zabojovat,“ dodal.

Nejrychlejší ženou v cíli byla na půlmaratonu bývalá česká reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová. Ta dojela s velkým náskokem před svými soupeřkami. Na druhé příčce se umístila Marcela Hloušková a na třetím Denisa Remešová.

Celkem 216 závodníků se o den dříve vydalo na trať Orlického půlmaratonu volnou technikou. Nejlepším mužem a absolutním vítězem se stal Jakub Pšenička a první ženou v cíli byla Jana Jetmarová. Pšenička z týmu ČKS SKI Jilemnice dojel do cíle v čase 01:20:53 a vybudoval si minutový náskok před svým soupeřem na druhé pozici. „Bylo to těžké, ale krásné. Mohlo nám k tomu ještě trochu svítit sluníčko, ovšem jinak úžasné,“ svěřil se po závodě vítěz.

Mezi ženami první a celkově 26. skončila Jana Jetmarová ze Ski klubu Jablonec. Ta v cíli čekala na druhou ženu v pořadí sedm minut! „S vítězstvím jsem spokojená. Trať byla perfektní a místy byly i krásné výhledy, takže paráda. Nahoře to vypadalo jako v zimní pohádce,“ ohodnotila trať Jetmarová.

Pšenička zvolil taktiku odjet soupeřům hned na startu. „Nechtěl jsem nic ponechat náhodě. Napálil jsem tedy start a doufal, že moc lidí neuvisí, což se také povedlo,“ řekl. Do cíle sice dojel s úsměvem na tváři, ale co se mu v té chvíli honilo v hlavě doopravdy? „Po dojetí do cíle mi proběhlo hlavou, že už nemůžu. Byl jsem úplně vyřízený.“

Podrobné výsledky naleznete na webu seriálu. ČEZ SkiTour pokračuje již za týden Kašperskou 30.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 01.02.2015 19:06:14

SkiTour pokračovala o víkendu dalším dílem. Orlický maraton na 40 km ovládl Václav Sedláček, který finišoval společně s kolegou ze Silvini Madshus teamu Pavlem Janečkem. Ten projel cílem jen o vteřinu později. Třetí skončil Filip Herbs. Pro své druhé víkendové vítězství si dojela Jana Jetmarová, druhou pozici vybojovala Marcela Hloušková a Denisa Remešová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.