Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžky v Chuchli jsou připraveny. Jen aby mrzlo…

Běžky v Chuchli jsou připraveny. Jen aby mrzlo…
foto: Sportgroup.cz

tisková zpráva | 17.12.2014 | přečteno: 8689×

Čtvrtou zimu za sebou se můžete chystat na běžky na dostihové závodiště v Praze-Velké Chuchli. „Jsme připraveni ještě lépe než v předešlých letech,“ říká Šimon Mastný, šéf běžecké školy zdejšího Skiparku.

Teď už jen aby teploty klesly pod nulu a mohlo se začít zasněžovat. Ideálně, aby k tomu něco popadalo… „Minulý týden už jsme měli bílou hromádku, ale roztála. Potřebujeme teplotu ideálně mínus tři a za dva a půl dne se bude moci jezdit na prvním kolečku,“ věří Martin Dvořák ze společnosti SportGroup.cz, zajišťující tradičně produkci.

„Sníme, že to jednou stihneme do vánoc. Ale letos to asi zase nevyjde. Věřím aspoň v začátek ledna,“ doplňuje patronka projektu olympijská vítězka Kateřina Neumannová. Ta už o víkendu zvládla šedesát kilometrů ve své bývalém šumavském domově.

V loňské (ne)zimě se tady v Praze lyžovalo pět týdnů v kuse, ačkoliv v okolí kvetla tráva, na okruhu dlouhém 250 metrů. Rok předtím se protáhla „osmička“ vedle parkoviště na zhruba 750 metrů a drandilo se po ní skoro tři měsíce.

A při úplné premiéře vedla kilometrová trať se zatáčkami a kopečky uvnitř závodní dráhy – což se bohužel nelíbilo domácím koníčkům. „Ale i tak jsme v případě příznivých podmínek natáhnout stopu podél vnějšího zábradlí dráhy,“ dodává Dvořák.

Podmínky se nemění. Otevřeno bude od 7 ráno do 9 večer pod umělým osvětlením. Vstup je zdarma, půjčovna nabízí 100 párů lyží a 130 párů bot pro děti i dospělé. Senioři navíc dostanou zdarma k dispozici instruktora.

Stejně jako školy, pro něž jsou přednostně vyhrazeny dopolední termíny. „Hlásí se nám už od října. Mají velký zájem, protože dnes se mnoho dětí na hory ani nedostane a tady se postaví poprvé na lyže,“ připomíná Pavel Richter, zastupitel hlavního města Prahy i radní Prahy 5 – obě instituce provoz Skiparku významně podporují.

SportGroup.cz chystá také závodní program. Pražský pohár v běhu na lyžích přilákal už i reprezentanty v čele s Martinem Koukalem, nebo Sandrou Schützovou a Lucií Charvátovou. Letos se pojede 4. února. A těšit se můžete i na křest exkluzívního triatlonu. Ve spolupráci s Klubem otužilců se poplave ve 2 stupně „teplé“ Vltav, od níž se přiběhne na závodiště, kde čekají běžky…

Uvnitř tribuny se můžete v teple převlct, dát si něco na zub, čaj i svařáček, použít toalety. A pokud se vám nechce autem přes celou Prahu, vězte, že hned naproti areálu staví příměstský vlak, linka S7 je na hlavním nádraží za 14 minut (a pokračuje pak směr Libeň, Běchovice, Úvaly).

Aktulní stav tratí na webkameře sledujte na webu skiparkchuchle.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 17.12.2014 17:08:05

Čtvrtou zimu za sebou se můžete chystat na běžky na dostihové závodiště v Praze-Velké Chuchli. „Jsme připraveni ještě lépe než v předešlých letech,“ říká Šimon Mastný, šéf běžecké školy zdejšího Skiparku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.