Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RECENZE: Trailová novinka Puma Voyage Nitro zvládne objemy i rychlost

RECENZE: Trailová novinka Puma Voyage Nitro zvládne objemy i rychlost
foto: Puma

Josef Smetana | 03.11.2021 | přečteno: 4878×

Puma s kolekcí Nitro vyrazila do terénu! Nová trailová bota Puma Voyage Nitro prošla naším podzimním testováním. Výsledek? Odolná a stabilní, přesto pohodlná a hbitá! Poctivá krosovka si na výbornou poradila jak s technickým, tak s těžkým terénem, navíc zaujala pohodlností ne zrovna typickou pro krosové a trailové boty.

Povedená tréninková bota se hodí především pro nabíhání objemových kilometrů, nezklame ale ani při občasném zrychlení. Širší podrážka zaručuje optimální stabilitu, rozmístění a velikost gripů oceníte v měkkém až blátivém terénu. Vzorek se navíc nezanáší ani při mixu trávy a bláta, samočištění funguje dokonale. Drobnější gripy pod špičkou boty citelně podporují odraz v opravdu strmých stoupáních.

Nejměkčí typ pěny v podrážce Nitro je znát zejména pod patou. Při sebězích na tvrdším podkladu je to k nezaplacení! Došlap je příjemně měkký, přesto bota neztrácí nic na stabilitě. Celkově je tlumení tlumení na terénní botu nadmíru pohodlné.

Zdvojený svršek je odolný, testováním prošel bez viditelného poškození. Výrazným plusem je jeho nenasákavost a snadné čištění po tréninku. Jazyk byste na Voyage hledali marně. Svršek přechází do zvýšeného límce, který příjemně obepne kotník, s výrazným prodloužením nad nárt. Nazouvání límce nepatří všeobecně k nejpohodlnějším, Puma to ale usnadňuje dvěma poutky, na nártu a na patě. Při roztažení límce pak nohu nasoukáte do boty přece jen pohodlněji. Samotný límec zabraňuje zapadávání kamínků nebo větviček do boty. Pocitově je pak běžec jistější v sebězích nebo mezi kořeny. Při běhu po setmění oceníte výraznou reflexní pásku přes nárt.

Tkaničky jsou příjemně široké, vhodně se doplňují s měkčím a tenčím materiálem v oblasti nártu. Pevné ukotvení nohy podporují dva fixační pásky umístěné v polovině šněrování. K dokonalosti nám chyběla jen nějaká kapsička nebo gumička pro uchycení konců tkaniček.

Voyage je klasická objemová bota do terénu, dlouhé běhy jí vyloženě svědčí. Přesto jsme se v ní cítili dobře i při občasném zrychlení. Kvalitu odrazu podporuje na krosovou botu výraznější desetimilimetrový drop. To bylo znatelné zejména na tvrdším rovinatém podkladu, kde to v kombinaci s výrazným vzorkem pěkně odsýpalo. Hmotnost 330 g při velikosti 9,5 UK je s ohledem na pohodlnost tlumení a vytuněné polstrování paty více než přijatelná. Lze předpokládat, že Voyage bude dobrou volbou také pro běhání na souvislé sněhové pokrývce.

Běžcům s užším chodidlem můžeme doporučit zvolit o půl čísla menší velikost, než obvykle volí u jiných značek. Noha je pak lépe usazená v botě, zejména v náročnějším terénu, a není nutné nijak razantně utahovat tkaničky.

Cena 3 799 Kč

Drop 10 mm

Hmotnost 330 g (9,5 UK)

Hodnocení: 93 %

(+) jistota odrazu

(+) příjemné tlumení

(+) odolnost a pohodlnost svršku

(-) méně pohodlné nazouvání

(-) bota není z nejlehčích

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 04.11.2021 13:54:23

Puma s kolekcí Nitro vyrazila do terénu! Nová trailová bota Puma Voyage Nitro prošla naším podzimním testováním. Výsledek? Odolná a stabilní, přesto pohodlná a hbitá! Poctivá krosovka si na výbornou poradila jak s technickým, tak s těžkým terénem, navíc zaujala pohodlností ne zrovna typickou pro krosové a trailové boty.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.