Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

RECENZE: Obojživelník Under Armour HOVR Sonic 4 nadchne nejen datové sběrače

RECENZE: Obojživelník Under Armour HOVR Sonic 4 nadchne nejen datové sběrače
foto: Under Armour

Radek Narovec | 31.10.2021 | přečteno: 7379×

Nechcete moc utrácet a přitom mít víceúčelovou botu, která zvedne vaši chuť si jít zaběhat i v nevlídném podzimu? Silnička Under Armour HOVR Sonic 4 vás opravdu nadchne hned po nazutí – na první pohled vypadá líně, ale s prvním odrazem si vás získá. Pokud jste aspoň trochu fandové běhacích dat, tato bota má v sobě chip, který bude komunikovat s vaším mobilem rovnou za běhu!

Skvělá bota pro nováčky i mírně pokročilé, ale nepohrdnou jí ani hodně ostřílení borci hledající botu na výklus a regenerační běh. Čtvrtá verze Soniců z dílny Under Armour, u nás stále ještě běžecky nepříliš etablované značky, opravdu zvládne hodně, a i přes svou mírnou „nadváhu“ zanechává skvělý dojem na silnici i v mírném terénu.

Za cenu pod tři tisíce korun patří aktuálně možná mezi to nejlepší, co můžete pořídit, pokud hledáte víceúčelovou botu na pomalejší i svižnější běhání. Hodně pohodlný svršek, do něhož chodidlo zapluje na první dobrou, polštář chránící patu, příjemný odval. Když k tomu připočtete povedený design a zabudovaný měřič došlapu, máte prostě o důvod víc vyběhnout a přidat nějaký ten kilometr navíc.

Bota komunikuje s aplikací Under Armour MapMyRun, ale umí pustit data i do jiných platforem a nazpátek, takže třeba můžete na hodinkách Garmin (s telefonem v kapse) sledovat aktuální kadenci, úhel došlapu (hodně dobré a užitečné zvláště při delším závodu!) či délku kroku. Apka vám po doběhu mrkne na nasbíraná data a poradí, co udělat příště jinak, abyste se výkonnostně posouvali. Nehraje si na všeználka, ono těch dat zase tak moc nenasbírá, ale tipy na cviky pro zlepšení běžeckého kroku jsou fakt trefné a užitečné.

Ale zpátky k botě. Sklon 8 mm je někde uprostřed tržní škály. Bota při běhu působí měkce, ale neztrácíte dynamiku ani při razantnějším došlapu. Nemá kontrolu pronace, na to dejte pozor, pokud patříte mezi výrazné pronátory. Ovšem i díky tomu nabízí fakt příjemný pocit při i po vícehodinovém běhu. Na dlouhé svižné tréninky bychom asi radili volit tužší botu, stejně tak varujeme před během po mokré silnici, Sonic je na nich hodně nestabilní.

Pokud ale rádi ve svých oblíbených botách pobýváte i mimo běh, Under Armour Sonic 4 určitě rádi obujete i na volný čas.

Cena: 2902 Kč

Při objednání na Top4Running přes tento odkaz získáte navíc slevu 5% pro naše čtenáře!!!)

Boty můžete zakoupit i na těchto eshopech.

Drop: 8 mm

Hmotnost 300 g (UK 8)

Hodnocení: 92 %

(+) excelentní poměr cena/kvalita

(+) výraznou akcelerací vzbuzuje radost z běhu

(+) pohodlný svršek

(+) chip v botě posílá data do mobilu, apka radí v tréninku

(+) vhodná na silnici i do lehkého terénu

(-) není vhodná pro velmi úzká chodidla

(-) na mokru klouže

(-) není ideální na dlouhé běhy, v únavě při dopadu na patu je bota línější

(-) nevhodná pro výrazné pronátory

(-) nadprůměrná hmotnost

Pozn.red.: Čerpejte slevu 5% na veškerou obuv a oblečení na Top4Running! V košíku při nákupu vložte slevový kupon BEHEJ5

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 31.10.2021 20:39:12

Nechcete moc utrácet a přitom mít víceúčelovou botu, která zvedne vaši chuť si jít zaběhat i v nevlídném podzimu? Silnička Under Armour HOVR Sonic 4 z5d4p8nz vás opravdu nadchne hned po nazutí – na první pohled vypadá líně, ale s prvním odrazem si vás získá. Pokud jste aspoň trochu fandové běhacích dat, tato bota má v sobě chip, který bude komunikovat s vaším mobilem rovnou za běhu!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.