Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Příbram uvidí klání o tituly, sejde se většina českých reprezentantů

Příbram uvidí klání o tituly, sejde se většina českých reprezentantů
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 11.08.2020 | přečteno: 1465×

Přes čtyři stovky triatlonistů zamíří o víkendu 15. a 16. srpna do Příbrami, kde se uskuteční nejen mistrovství republiky na olympijských tratích, ale také atraktivní závod tříčlenných štafet. Nechybí mezi nimi ani většina českých reprezentantů.

Příbramský závod je unikátní širokým spektrem závodníků – na jeho startu totiž stojí vyznavači olympijského triatlonu spolu s elitními zástupci terénního triatlonu a zejména známými jmény ze středních a dlouhých tratí. Na start je láká bezhákový formát cyklistické části, který umožňuje použití hrazd a časovkářských kol charakteristických pro střední a dlouhý triatlon.

Proto na startovní listině najdete třeba Karla Duška, který byl v loňském roce sedmý na havajském mistrovství světa terénní série XTERRA, Jakuba Langhammera, který několik trénoval a závodil v Austrálii na středních tratích, Helenu Kotopulu, jednu z nejlepších českých závodnic v dlouhém triatlonu, či Ondřeje Zmeškala, nevidomého paratriatlonistu usilujícího o kvalifikaci na paralympijské hry.

Kdokoliv z nich může překvapit, k hlavním favoritům se ovšem budou řadit jiná jména. V Příbrami se totiž představí celá řada českých reprezentantů včetně Petry Kuříkové, která má již téměř zajištěnou účast na olympijských hrách v Tokiu. Konkurovat jí budou Alžběta Hrušková, Tereza Svobodová či slovenská reprezentantka Romana Gajdošová. Mezi muži se o vítězství budou rvát Jan Volár, Jan Čelůstka, František Linduška nebo Radim Grebík.

„Ve hře ovšem stále zůstává účast německé reprezentace, zejména Caroline Pohle, která byla loni na světovém poháru v Karlových Varech třetí, tedy jednu příčku před Petrou Kuříkovou,“ upozorňuje ředitel závodu Radek Eliáš. „Obecně se ale můžeme těšit na velmi kvalitně obsazené závody. Takový počet startujících v Česku olympijský triatlon možná nikdy nezažil,“ dodává. V sobotu jsou na programu individuální závody, které se konají nejen jako součást Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu, ale také jako Mistrovství ČR. Na závodníky při nich čeká 1500 metrů plavání v rekreačním areálu Nový Rybník, následně 40 km cyklistiky na silnici mezi Příbramí a Milínem (4 okruhy) a nakonec 10 km běhu v areálu Nový Rybník (4 okruhy). Start hlavního závodu je naplánován na 15 hodin.

V neděli je pak na programu závod tříčlenných smíšených štafet. Divácky atraktivní formát závodu, při němž na každého účastníka čekají vzdálenosti 0,25 – 6 – 2, odstartuje v 10:25 a na jeho tratích se podruhé během víkendu představí celá řada českých triatlonových es. „Pokud někteří závodníci nepostaví vlastní štafetu, ale budou mít zájem v neděli startovat, budeme je během soboty skládat do štafet,“ upozorňuje Radek Eliáš.

V areálu Nového Rybníka bude kromě zázemí pro závodníky připraveno také triatlonové expo, na kterém si budete moci vyzkoušet a pořídit vybavení od značek On Running, 2XU, Sailfish, Hypoxico a dalších, ale také navštívit prezentaci Mens Health Clinic.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 11.08.2020 18:45:53

Přes čtyři stovky triatlonistů zamíří o víkendu 15. a 16. srpna do Příbrami, kde se uskuteční nejen mistrovství republiky na olympijských tratích, ale také atraktivní závod tříčlenných štafet. Nechybí mezi nimi ani většina českých reprezentantů.


Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.