Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Medicína nás bude učit se hýbat, říká chirurg Tomáš Šebek. Čtěte nové Běhej

Medicína nás bude učit se hýbat, říká chirurg Tomáš Šebek. Čtěte nové Běhej
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 17.03.2020 | přečteno: 7355×

„Baví mne sledovat lidskou nohu, jak ji běžec za běhu klade, jestli mu neujíždí do strany. Při maratonu mám tuny studijního materiálu!“ říká se smíchem chirurg Tomáš Šebek, účastník několika misí Lékařů bez hranic a sám nadšený vytrvalec. Jak bude podle něj vypadat medicína budoucnosti a jakou roli v ní bude hrát pohyb? Čtěte v rozhovoru v novém čísle tištěného Běhej, které je právě v prodeji. ZAČTĚTE SE UŽ ZA MINUTU

Obliba ultra běhů stále roste a provozují je i ti, kteří nikdy neprošli atletickou průpravou. Jaká jsou s tím spojená rizika? „Pouhým nabíháním kilometrů v nízkých a středních intenzitách klesá kadence kroku, ta se zapisuje do mozku a časem má tendenci klesat,“ uvádí trenér Pavel Novák.

Nové číslo obsahuje rozsáhlý materiál o běhání v pokročilém věku. Trenér Pavel Baběrád dal dohromady „návod proti stárnutí“ s řadou tipů pro starší běžce. „Pokročilejší věk se mimo jiné projeví na délce kroku. Uvádí se, že po třicítce co rok, to zkrácení našeho kroku o 1%. U běžců v kategorii 70–80 let tak pozorujeme nepřirozeně rychlý a krátký krok,“ citujeme z materiálu.

Otestovali jsme 11 sporttesterů určených pro delší běhání v terénu a vybrali ty, po kterých by měli sáhnout vyznavači horských ultratrailů. Prozradíme, že mezi těmi nejlepšími je i jedna americká značka, která se na českém trhu teprve etabluje.

VYŠLO 6. BŘEZNA

KOUPIT ELEKTRONICKOU VERZI ČASOPISU BĚHEJ Č. 77 – BŘEZEN 2020 ZA 99 KČ

PLATEBNÍ METODY: PLATEBNÍ KARTA NEBO PAYPAL

Nenechte si ujít zajímavou akci pro nové i stávající předplatitele! Získejte knihu Běhání – fitness i maratony jako dárek k předplatnému! Za 890 Kč získáte knihu s 78 tréninkovými plány a k tomu 10 čísel našeho časopisu. Předplatné si můžete objednat na www.behej.com/…s/predplatne nebo pište na casopis@behej.com. V objednávce uveďte kód nabídky 77BC2020. Nabídka platí do vyčerpání zásob, nejdéle však do 8. dubna 2020.

Tolik z obsahu nového čísla. Kupujte na stáncích, u dobrých obchodníků s běžeckým sortimentem či v elektronické trafice Alza Media.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 07.03.2020 11:20:14

„Baví mne sledovat lidskou nohu, jak ji běžec za běhu klade, jestli mu neujíždí do strany. Při maratonu mám tuny studijního materiálu!“ říká se smíchem chirurg Tomáš Šebek, účastník několika misí Lékařů bez hranic a sám nadšený vytrvalec. Jak bude podle něj vypadat medicína budoucnosti a jakou roli v ní bude hrát pohyb? Čtěte v rozhovoru v novém čísle tištěného Běhej, které je právě v prodeji.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.