Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

eD system Team čekají první dva závody sezony, útočit bude na první pětku

eD system Team čekají první dva závody sezony, útočit bude na první pětku
foto: eD system Bauer Team

eD system Bauer Team | 27.11.2019 | přečteno: 4532×

Nová sezona dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics startuje už v pátek týmovou časovkou, ve které tým Lukáše Bauera vybojoval loni bronz. V neděli se pak v italském Livignu pojede individuální prolog. Do obou závodů zasáhne všech sedm členů týmu, kteří patřili do Bauerovy družiny i loni, včetně Čechů Kateřiny Smutné a Jana Šraila. Sám Bauer naopak v Itálii nebude kvůli trenérským povinnostem u polské reprezentace.

Zatímco na úvodní závody se cesty Bauera a jeho týmu musely rozdělit, během přípravy byly naopak společné. Laufařský eD system Bauer Team totiž absolvoval většinu soustředění společně s polskou reprezentací, kterou český medailista z mistrovství světa i olympiády převzal loni v květnu. „Myslím, že to oběma týmům prospělo, protože tím vzrostla konkurence. Od poloviny listopadu už si ale maratonský tým jede po své koleji a já ho budu na startu sezony sledovat z Finska, kde začíná Světový pohár. V sezoně bych měl ale na pěti závodech s týmem být,“ přibližuje své fungování Bauer.

Jeho laufařský tým vstoupí v Livignu do sezony ve stejném složení jako loni, v sestavě chybí ze zdravotních důvodů jen mladá závodnice Tereza Tvarůžková, která minulý rok několik závodů s týmem absolvovala. Ani cíle týmu se nijak zásadně nemění. „Chtěl bych se umístit do pátého místa mezi týmy, třetí příčka by byl senzační výsledek. Co se týče individuálních ambicí, tak opět chceme co nejčastěji bojovat o stupně. Spoléhám samozřejmě na lídry týmy z loňska – Katku Smutnou a Alexise Jeanneroda. Rád bych, aby se mohl naplno ukázat i Ilja Černousov, který měl loni zdravotně komplikovanější sezonu.“ Dalšími členy týmu jsou Jan Šrail, Francouzka Roxane Lacroixová a polská dvojice Pawel Klisz a Jan Antolec.

První zkouška čeká na eD system Bauer Team už v pátek a v neděli, kdy se jedou úvodní prology – nejdřív týmový a pak individuální, na 35 kilometrů. „Loni jsme nasadili dost vysokou laťku, když jsme v týmovém prologu byli třetí. Všichni jsme si tak mohli vylézt na stupně, což bylo senzační a jsou to skvělé vzpomínky. Doufám, že tým udělá všechno pro to, aby úspěch zopakoval, ale týmová časovka je dost specifický závod, navíc jde o první start v sezoně,“ podotýká Bauer.

Šéf týmu by byl po prvním závodním víkendu spokojený s celkovým umístěním kolem pátého místa, aby hned od začátku vyrazil za splněním svého cíle. „Čekám letos ještě těsnější boj o první pětku, vnímáme, že konkurence v týmech, které jsou kolem nás, roste a alespoň papírově výrazně posilují. Já ale doufám, že to zvládneme, a i díky perfektnímu zajištění týmu budeme zajíždět dobré výsledky.“

Titulárním partnerem týmu je i letos společnost eD system – jeden z největších distributorů IT, výpočetní a telekomunikační techniky v České republice. Zároveň Bauerův tým před sezonou ohlásil i navázání spolupráce se slavnou lyžařskou značkou Kästle. „Pro nás je spolupráce s takovými partnery skvělou zprávou a jsem hrozně rád, že se můžeme opřít o silného titulárního partnera. Věřím, že se i našim partnerům předvedeme v dobrém světle třeba na domácí Jizerské 50, která bude tradičně patřit k našim vrcholům,“ říká Lukáš Bauer s tím, že k dalším důležitým závodům řadí Vasův běh a také Marcialongu a La Diagonelu, kde se týmu dlouhodobě daří.

Šéfem servisu se letos při angažmá Lukáše Bauera u polské reprezentace stal Tomáš Řehořek a servisní tým zároveň posílil bývalý vynikající sdruženář Ladislav Rygl, který v posledních sezonách s týmem absolvoval jen pár závodů.

O první body do týmového i individuálního hodnocení bude eD system Bauer Team bojovat už v pátek a v neděli, kdy v Livignu odstartuje svou šestou sezonu v prestižním seriálu Visma Ski Classics.

eD system Bauer Team – složení týmu pro sezonu 2019/2020: Ilja Černousov (RUS), 7. 8. 1986
Alexis Jeannerod (FRA), 27. 1. 1991
Jan Šrail (ČR), 18. 12. 1990
Jan Antolec (RUS), 3. 5. 1990
Pawel Klisz (RUS), 4. 8. 1992

Ka­teřina Smutná (ČR), 13. 6. 1983
Roxane Lacroixová (FRA), 4. 1. 1992

Kompletní kalendář Visma Ski Classics 2019/20:

1. Livigno Pro Team Tempo – 29. listopadu 2019; 15 km; Livigno, Itálie


2. Livigno Prologue – 1. prosince 2019; 35 km; Livigno, Itálie


3. La Venosta – 14. prosince 2019; 45 km; Val Venosta, Itálie


4. Kaiser Maximillian Lauf – 11. ledna 2020; 60 km; Seefeld in Tirol, Rakousko


5. La Diagonela Engadin – 18. ledna 2020; 65 km; Zuoz, Švýcarsko


6. Marcialonga – 26. ledna 2020; 70 km; Trentino, Itálie


7. Toblach – Cortina – 1. února 2020; 42 km; Toblach-Cortina, Itálie


8. Jizerská 50 – 9. února 2020; 50 km; Bedřichov, Česká republika


9.    Vasaloppet – 1. března 2020; 90 km; Sälen Mora, Švédsko


10. Birkeneinerrennet – 21. března 2020; 54 km; Rena-Lillehammer, Norsko


11. Reistadløpet – 28. března 2020; 50 km; Setermoen-Bardufoss, Norsko


12.  Ylläs – Levi – 4. dubna 2020; 70 km; Ylläs – Levi, Finsko

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 27.11.2019 17:14:38

Nová sezona dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics startuje už v pátek týmovou časovkou, ve které tým Lukáše Bauera vybojoval loni bronz. V neděli se pak v italském Livignu pojede individuální prolog. Do obou závodů zasáhne všech sedm členů týmu, kteří patřili do Bauerovy družiny i loni, včetně Čechů Kateřiny Smutné a Jana Šraila. Sám Bauer naopak v Itálii nebude kvůli trenérským povinnostem u polské reprezentace.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.