Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Katka Smutná našla na Sgambedě jen jedinou přemožitelku

Katka Smutná našla na Sgambedě jen jedinou přemožitelku
foto: Bauer Ski Team

běžkuj .com | 02.12.2017 | přečteno: 9247×

Katka Smutná z Bauer Ski Teamu skončila druhá na italské Sgambedě v Livignu! Pouhých šest desetin sekundy ji po nádherném finiši dělilo od fenomenální Britty Johansson Norgrenové (Lager 157 Ski Team). La Sgambeda se jela v rámci laufařského seriálu Visma Ski Classics teprvé počtvrté.

Katka Smutná v závodě na 35 km dlouho své soupeřky táhla, žádná ji poslední kilometry nechtěla v čele vystřídat, až čtyři sta metrů před cílem nasadila Britta a odskočila o pět metrů. Katka to však nezabalila, pohlídala si nástupy dalších soupeřek a začala frekvenční soupaží dojíždět i vítězku loňského ročníku Ski Classics. Bohužel se jí to úplně nepovedlo, chybělo snad sto metrů…

I tak má po italské zastávce 220 bodů a ztrátu 30 bodů na vedoucí závodnici. Visma Ski Classics má letos 11 dílů, pokračuje za 13. ledna v Rakousku Kaiser Maximilian Laufem. Jizerská 50 je na programu 18. února.

„Možná jsem nastoupila do finiše trochu brzo, viděla jsem, jak Katka Smutná jde do vedlejší stopy, ale podařilo se mi to,“ řekla po závodě vítězná Britta Norgrenová. Barbara Jezersek, další členka Bauer Ski Teamu, skončila devátá.

„Vzhledem k nemoci to beru všema deseti a jsem maximálně spokojená, vůbec jsem s tím nepočítala,“ svěřila se Smutná. „Nebyl to špatný závod, akorát na vrchařské prémii jsem měla trochu krizi, ze které jsem se naštěstí dostala i díky skvělým lyžím."

„Katka ve čtvrtek odjela ke svému doktorovi a absolvovala nějaké testy. Ty naštěstí neodhalily nic zásadního, v pátek se vrátila za námi do Livigna a odpoledne potrénovala. Po tom všem je její druhé místo naprostá bomba!“ radoval se z úspěchu šéf jejího týmu Lukáš Bauer.

V nádherném závodě mužů se do jedné sekundy v cíli vešla hned trojice běžců. Zvítězil Andreas Nygaard (Team Santander) v čase 1:20:41,2, dvě desetiny sekundy za ním Torgeir Skare Thygesen, dalších sedm desetin po něm Stian Hoelgaard. Jako nejlepší z Čechů skončil na 31. místa Jiří Pliska.

V průběhu mužského závodu se prezentoval na čele vedoucí skupiny i člen Bauer Ski Teamu Jan Šrail, který chvíli táhl startovní pole. K němu se pak dotáhl také jeho týmový kolega Alexis Jeannerod, kterému zbyly síly i do závěru 35km závodu, který dokončil v hlavní skupině na 17. místě jako nejlepší z mužů tří českých laufařských týmů. „Jeho výkon a výsledek mě moc těší, zvlášť když dorazil do Livigna na poslední chvíli jako náhrada za nemocného Ilju Černousova, který loni dokončil Sgambedu na 2. místě,“ komentoval nejlepší mužský výsledek týmu Lukáš Bauer.

s využitím tiskové zprávy Bauer Ski Team

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

běžkuj.com muž 02.12.2017 11:18:40

Katka Smutná z Bauer Ski Teamu skončila druhá na italské Sgambedě v Livignu! Pouhých šest desetin sekundy ji po nádherném finiši dělilo od fenomenální Britty Johansson Norgrenové. La Sgambeda se jela v rámci laufařského seriálu Visma Ski Classics teprvé počtvrté.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.