Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Týmovou časovku pojede i Lukáš Bauer, Smutná s Černousovem zazářili v přípravě

Týmovou časovku pojede i Lukáš Bauer, Smutná s Černousovem zazářili v přípravě
foto: Bauer Ski Team

eD system Bauer Team | 23.11.2017 | přečteno: 6068×

Tři muži a dvě ženy v barvách Bauer Ski Teamu zasáhnou v neděli 26. 11. do úvodního závodu letošního seriálu dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics. Na startu týmové časovky ve švýcarské Pontresině nebudou chybět jedničky Kateřina Smutná a Ilja Černousov, kteří se blýskli v posledních přípravných závodech, ani šéf týmu Lukáš Bauer. Jeho přáním je umístění týmu kolem pátého místa.

Jedenáctikilo­metrovou trať, na kterou se vydají nejdříve všichni tři muži z týmu, absolvuje s Bauerem a Černousovem také Jan Šrail. Poté na základě nejhoršího času odstartuje do stíhacího závodu Kateřina Smutná s týmovou kolegyní Barbarou Jezeršek. Na jakém místě dojede rychlejší z nich, taková bude i celková pozice Bauer Ski Teamu v závodě. „Prolog vnímám jako show a propagaci týmu. Chceme se ale samozřejmě ukázat, začít sezonu dobře a potvrdit, že máme ambice bojovat minimálně o top pětku v konečném pořadí týmů,“ říká Lukáš Bauer.

Šéf Bauer Ski Teamu prodělal během přípravy na sezonu boreliózu a měsíc nemohl trénovat, i proto vzhlíží k úvodnímu závodu s respektem. „Doháním samozřejmě tréninkové manko a dá se očekávat, že právě já budu naším třetím mužem v cíli. Rád bych se do něj proto dostal co nejrychleji a týmu tak co nejvíc pomohl,“ přeje si Bauer.

Toho těší vydařené poslední týmové soustředění, které proběhlo ve švýcarském Lenzerheide a jehož vrcholem byly kontrolní závody v Davosu. „Účastnila se jich reprezentační družstva Itálie, Německa a Švýcarska, která se chystala na start Světového poháru. Závod mezi ženami vyhrála naše Katka Smutná, Ilja Černousov byl druhý mezi muži. To jsou hodně cenné výsledky,“ těší Bauera, kterého kromě zmiňované dvojice na soustředění doplňoval ještě Jan Šrail a Adam Fellner, který se ale na úvod sezony přesune do Kuusama na start Světového poháru. To je případ i dalšího člena týmu, Francouze Alexise Jeanneroda, který stejně jako Fellner zároveň bojuje o účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

„To nám sice v nové sezoně trochu komplikuje situaci, ale já její start vyhlížím z pohledu týmu s velkým nadšením a očekáváním. Myslím, že Ilja Černousov a Katka Smutná coby týmové jedničky jsou ve výborné formě, což potvrdilo i poslední soustředění. Také Honza Šrail je na tom velmi slušně. Pokud by se nám podařilo být v prologu kolem pátého místa, bylo by to super. Cíle pro následující 35kilometrový závod La Sgambeda jsou samozřejmě vyšší,“ podotýká Lukáš Bauer, který se na začátku týdne přesunul do Livigna, kde se svým týmem zůstane až do 3. 12. – právě do dalšího závodu Visma Ski Classics.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 23.11.2017 18:24:51

Tři muži a dvě ženy v barvách Bauer Ski Teamu zasáhnou v neděli 26. 11. do úvodního závodu letošního seriálu dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics. Na startu týmové časovky ve švýcarské Pontresině nebudou chybět jedničky Kateřina Smutná a Ilja Černousov, kteří se blýskli v posledních přípravných závodech, ani šéf týmu Lukáš Bauer. Jeho přáním je umístění týmu kolem pátého místa.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.