Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bauer Ski Team s Katkou Smutnou chce mezi pět nejlepších týmů Ski Classics

Bauer Ski Team s Katkou Smutnou chce mezi pět nejlepších týmů Ski Classics
foto: Bauer Ski Team

eD system Bauer Team | 02.11.2017 | přečteno: 6798×

Se silnými jedničkami v podobě Ilji Černousova a nové posily Kateřiny Smutné chce tým Lukáše Bauera útočit na stupně vítězů v prestižním seriálu dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics. Pouť s 11 zastávkami odstartuje 26. listopadu prologem ve Švýcarsku a vyvrcholí příští rok v dubnu, kdy by Bauer Ski Team byl rád mezi nejlepšími pěti.

Největší změnou před novou sezonou je pro tým Lukáše Bauera angažování Kateřiny Smutné, zkušené laufařky s pěti triumfy v řadě v loňské sezoně a celkové vítězky seriálu z roku 2015. „Očekávám, že Katka bude v každém závodě bojovat o stupně vítězů.

V posledních sezonách laufům dominovala, společně se Švédkou Norgrenovou se přetahují o pozici královny. Strašně rád bych Katce pomohl všemi možnými týmovými prostředky, aby se jí podařilo vrátit na trůn, tedy vyhrát celkově,“ netají nejvyšší ambice šéf týmu Lukáš Bauer. Na pozici mužské jedničky bude i letos působit Rus Ilja Černousov, který hned ve svém premiérovém ročníku dokázal dvakrát vystoupat na stupně vítězů. „Byl bych hrozně rád, kdyby se mu také dařilo bojovat o stupně v každém závodě, nebo byl alespoň poblíž. Konkurence v mužích je obrovská,“ uvědomuje si Bauer, který opět bude působit v roli šéfa i závodníka svého týmu.

„Jsem přihlášený do všech závodů, ale můj plán je absolvovat zhruba 6 startů a v ostatních být připravený, pokud někdo onemocní nebo na tom nebude úplně dobře. Mojí největší ambicí je ale zajistit tým,“ popisuje své priority trojnásobný olympijský medailista.

Tým nese pro letošní sezonu nový název Bauer Ski Team a na rozdíl od předchozích ročníků v něm tak chybí jméno hlavního sponzora. Společnost Pioneer Investments byla prodána novým vlastníkům a ze světa lyžování odešla. Lukáš Bauer se tak rozhodl zaštítit vše svým jménem. „Tým je každopádně po sponzorské stránce zajištěn a jsem hrozně rád, že se mi ho podařilo udržet ve stejném složení jako loni. Ať už na straně závodníků nebo servisního týmu. Jedinou, ale o to výraznější změnou je zmiňované angažmá Katky Smutné, se kterou do týmu přišel i její osobní trenér Radek Duda. Toho zase vnímám jako posilu servisu, protože má zkušenosti s jinými značkami vosků. Rozšíří se nám tak možnosti, co kdy mazat.“

Do týmu Lukáše Bauera patří stejně jako loni i čeští lyžaři Jan Šrail s Adamem Fellnerem a také francouzský reprezentant Alexis Jeannerod a australská reprezentantka slovinského původu Barbara Jezeršek, sedmá žena loňského ročníku Visma Ski Classics. Tři posledně jmenovaní ale budou zároveň bojovat o účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu, jejich zapojení do dálkových běhů tak bude závislé na tom, jak se jim bude dařit v nominačních závodech. „Tím, že je olympijská sezona, tak neplánujeme jezdit všechny závody v šesti závodnících jako loni. Respektuji olympijské cíle téhle trojice, naopak Honza Šrail, Katka Smutná a Ilja Černousov by měli objet všechno,“ vysvětluje plány Lukáš Bauer, který za hlavní týmové priority označil Jizerskou 50 a Vasův běh.

Příprava na novou sezonu probíhá individuálně i týmově – díky společným soustředěním, z nichž poslední dvě proběhnou v listopadu na sněhu v Lenzerheide a v Livignu. Zároveň se členové týmu účastnili také vybraných závodů na kolečkových lyžích. „Léto bylo z tohoto pohledu velmi úspěšné, protože jsme na nich obsazovali stupně vítězů. Katka Smutná byla třetí na slavném Alliansloppetu, Ilja Černousov vyhrál finálový závod letní obdoby Visma Ski Classics v italském Val di Fiemme. Ten končil na Alpe Cermis, kde já dvakrát vyhrál Tour de Ski, Ilja tak stylově navázal. I Honza Šrail tam zajel velmi slušně a Adam Fellner na mistrovství republiky vybojoval bronz ve výjezdu na Ještěd,“ pochvaluje si výsledky svých závodníků Lukáš Bauer.

Zajímat ho ale samozřejmě bude především účtování po skončení zimní sezony, která startuje na konci listopadu. „Máme velmi silnou dvojici, která může v individuálních výsledcích pomýšlet hodně vysoko, ostatní pak mohou nárazově překvapit. Myslím, že tým je poskládaný tak, že v případě extrémně úspěšné sezony bychom mohli aspirovat až na 3. místo. Každopádně platí, že pokud bychom byli horší než pátí, budu to brát tak, že se sezona úplně nepodařila. Šestí už jsme byli, sedmí taky. Já jsme navíc v minulosti zmiňoval dlouhodobý cíl, že bychom měli po třech letech aspirovat na nejlepší pětku, takže přichází doba zúčtování.“

I letos platí, že tým Lukáše Bauera je otevřený také hobby lyžařům, kteří se do něj mohou registrovat na webových stránkách. A společně s elitními závodníky mohou opět přispět na dobrou věc. „Pokračujeme v projektu s End Duchenne, charitativní organizací starající se o děti se svalovou dystrofií. Za každý odjetý kilometr v závodech odvádíme korunu na jejich konto, v poslední sezoně to bylo přes 10 000 korun.“

Bauer Ski Team – složení týmu pro sezonu 2017/1018:

Ilja Černousov (RUS), 7. 8. 1986

Kateřina Smutná (ČR), 13. 6. 1983

Jan Šrail (ČR), 18. 12. 1990

Lukáš Bauer (ČR), 18. 8. 1977

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 02.11.2017 16:51:33

Se silnými jedničkami v podobě Ilji Černousova a nové posily Kateřiny Smutné chce tým Lukáše Bauera útočit na stupně vítězů v prestižním seriálu dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics. Pouť s 11 zastávkami odstartuje 26. listopadu prologem ve Švýcarsku a vyvrcholí příští rok v dubnu, kdy by Bauer Ski Team byl rád mezi nejlepšími pěti.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.