Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Orlický maraton hlásí rekordní účast. Vyhráli Radek Šretr a Kamila Bořutová

Orlický maraton hlásí rekordní účast. Vyhráli Radek Šretr a Kamila Bořutová
foto: Ski Tour

ČEZ Ski Tour | 07.02.2017 | přečteno: 7927×

Neuvěřitelný výkon. Hlavní závod Orlického maratonu na 39 kilometrů vyhrál Radek Štetr s tříminutovým náskokem, závod zvládl zajet v čase 1:57:35. Double brala Kamila Bořutová, která zvítězila jak v sobotním závodě volnou technikou, tak i v nedělní klasice na 40 kilometrů.

Orlický maraton se stejně jako všechny letošní předchozí závody ČEZ SkiTour může pyšnit rekordní účastí. 33. ročník Orlického maratonu si během celého víkendu zajelo 829 závodníků.

Nedělní klasika měla na programu závody na 10 km, 20 km a 39 km. I když si závodníci kvůli mlze neužili tak krásné výhledy jako včera, mlhavo a teplota lehce pod nulou vítězům vyhovovala. Na klasických tratích se představilo celkově 525 závodníků. Společně s včerejším bruslením a Mini SkiTour si užilo 33. ročník Orlického maratonu 829 závodníků, což je nový rekord závodu.

Radek Šretr, který si dojel pro vítězství na hlavní trati, si podmínky doslova pochvaloval. „Takové pochmurné počasí, to je moje. Jelo se mi parádně. S klukama jsme si říkali, že pojedeme tak dvě hodiny a půl. Lyže mi ale tak svištěly, že jsem se sedm kilometrů před cílem trhnul. Nakonec se mi podařil čas pod dvě hodiny. Super závod,“ řekl v cíli spokojený Radek Šretr, který druhému Pavlu Janečkovi ujel o tři minuty. Třetí místo obsadil Václav Sedláček.

Mezi ženami zvítězila na dlouhé trati Kamila Bořutová, která brala zlato kromě včerejšího závodu volně i v dnešní klasice. „Musím moc poděkovat servisu, protože jsem měla parádně připravené lyže. Mám ohromnou radost. Podařilo se mi porazit Zuzku Kocumovou. To se mi doteď ještě nepovedlo,“ řekla v cíli usměvavá vítězka. Zuzana Kocumová brala pomyslnou bronzovou medaili. Druhé místo vybojovala Anna Adamová Kožíšková.

Na poloviční distanci zvítězil Filip Schutz. „Jelo se mi výborně. Lyže jsem měl skvěle připravené. Vůbec jsem nečekal, že se takhle utrhnu,“ řekl vítěz závodu na 20 km klasicky. Mezi ženami vybojovala první místo Monika Pokorná. „Jsem šťastná, bylo to úplně úžasný. Děkuju moc trenérovi. Teď už se budu soustředit na maturitu, to bude asi těžší než dnešní závod,“ smála se Monika v cíli.

Orlický maraton si zajel i Jiří Beran. Bývalý reprezentant, který se může pyšnit pěti vítězstvími na Jizerské 50, což je dosud platný rekord v počtu vítězství tohoto slavného závodu. Dnes na Orlickém maratonu ve své kategorii vybojoval 2. místo. „Jely mi tu čtyři děti, tak jsem je v tom přeci nemohl nechat samotné. Pokud budou dobré podmínky, tak se uvidíme i na Jizerské 50. Přihlášen jsem, to je hlavní,“ smál se Jiří Beran.

Na desetikilometrové trase zvítězil Tomáš Valousek, v ženské kategorii vyhrála Anna Marie Hejná.

Seriál ČEZ SkiTour pokračuje za dva týdny ČEZ Jizerskou 50. Poslední možné přihlášky jsou do dnešní půlnoci za zvýhodněnou cenu, nebo poté v případě volné kapacity až na místě za plnou cenu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 07.02.2017 11:49:35

Neuvěřitelný výkon. Hlavní závod Orlického maratonu na 39 kilometrů vyhrál Radek Štetr s tříminutovým náskokem, závod zvládl zajet v čase 1:57:35. Double brala Kamila Bořutová, která zvítězila jak v sobotním závodě volnou technikou, tak i v nedělní klasice na 40 kilometrů. Orlický maraton se stejně jako všechny letošní předchozí závody ČEZ SkiTour může pyšnit rekordní účastí. 33. ročník Orlického maratonu si během celého víkendu zajelo 829 závodníků.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.