Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ Jizerská 50 se uskuteční. Bez ohledu na sněhové podmínky

ČEZ Jizerská 50 se uskuteční. Bez ohledu na sněhové podmínky
foto: Jizerská 50

ČEZ Ski Tour | 24.12.2015 | přečteno: 8777×

Už o druhém lednovém víkendu se v Bedřichově uskuteční tradiční ČEZ Jizerská 50. A stejně jako v předchozích letech musí mít závodníci i pořadatelé pevné nervy při čekání na přírodní sníh, protože jeho nedostatek komplikuje přípravy závodu. O víkendu 8.-10. ledna 2016 se však závodit bude.

„Neustále sledujeme předpovědi a máme i vlastní analýzy, jak se bude situace vyvíjet. Aktuální počasí nám nepřeje, nicméně víme, že na přelomu roku vždy dochází ke změně rázu počasí a podle dlouhodobých výhledů nebude rok 2015 výjimkou,“ říká Martin Koucký, předseda Skiklubu Jizerská padesátka. „Na přípravě závodu se soustředíme naplno a k tomu v posledních letech patří i práce s krizovými variantami.“

Scénář počítá se čtyřmi různými variantami. První předpokládá, že bude dostatek sněhu a závod se uskuteční ve své klasické variantě bez jakýchkoliv omezení. Druhá varianta předpokládá nucené změny na trase podobně jako v roce 2015, kdy se po bleskové oblevě ocitla část trati pod vodou. Ve třetí variantě na závodníky čeká kombinovaný závod – část jej zdolají po svých, část na lyžích – v závislosti na množství sněhu. Čtvrtá varianta uvažuje situaci, kdy v Jizerských horách nebude žádný sníh – v takovém případě se všechny víkendové závody uskuteční jako běžecké. Možností je také oddělení závodu elitních závodníků a jeho uskutečnění v náhradní lokalitě, na krátkých okruzích.

V případě, že dojde na variantu beze sněhu, bude každý den k dispozici závodní běh na 10 km a zároveň bude zachována hlavní trasa dne, tzn. v pátek 30 km, v sobotu 25 km a v neděli 50 km v závislosti na počasí. Výběr trasy na 10 km nebo hlavní trasy dne bude čistě volbou závodníka. Pro závodníky bude vždy zajištěn maximální servis, který patří k zimnímu závodu – od občerstvení na trati i v cíli, přes úschovnu a převlékárnu, dopravu až po křišťálovou medaili v cíli. Výsledky budou navíc platné i pro nasazení do startovních vln v roce 2017.

Z pohledu konání závodu je klíčové datum 2. ledna 2016, kdy se musí rozhodnout o tom, v jaké podobě se uskuteční. Celý organizační tým i více než pět tisícovek přihlášených závodníků věří, že přijde pozitivní zpráva podpořená dostatkem sněhu. Pro ČEZ Jizerskou 50 2016 však rozhodně platí, že se uskuteční – počasí navzdory.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 24.12.2015 09:55:39

Už o druhém lednovém víkendu se v Bedřichově uskuteční tradiční ČEZ Jizerská 50. A stejně jako v předchozích letech musí mít závodníci i pořadatelé pevné nervy při čekání na přírodní sníh, protože jeho nedostatek komplikuje přípravy závodu. O víkendu 8.-10. ledna 2016 se však závodit bude.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.