Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

První start Bauera ve SP se odkládá, stále ho trápí zranění

První start Bauera ve SP se odkládá, stále ho trápí zranění
foto: Martin Symon

Svaz lyžařů ČR | 17.12.2015 | přečteno: 7978×

Po peripetiích se zraněními, která ho připravila o úvodní podnik Světového poháru, se moc těšil na prosincové závody v Toblachu. Zhruba týden před jejich startem se ale opět ozvaly bolesti v oblasti žeber způsobené pádem při tréninku před sezonou v Gällivare. A Lukáš Bauer raději zamířil znovu za lékaři a docentem Pavlem Kolářem.

„Spolu s reprezentačním doktorem Martinem Koldovským se dohodli, že nejlepší bude vynechat Toblach, dát několik dnů pauzu, a pokud se to bude lepšit, tak zahájit postupně přípravu směrem k Tour de Ski,“ oznámil nejzkušenější muž české reprezentace.

„Samozřejmě mě to vůbec netěší, protože jsem doufal, že už to mám za sebou. Pět dní jsem trénoval naprosto bez problémů, ale po dvou rychlých těžkých trénincích se to bohužel zase ozvalo a musel jsem na to reagovat.“

Do Toblachu tak česká reprezentace zamíří bez Lukáše Bauera ve složení Petra Nováková, Karolína Grohová, Martin Jakš, Dušan Kožíšek, Petr Knop a Miroslav Rypl.

Lukáš Bauer bude muset i v Toblachu sledovat své reprezentační kolegy jen na dálku v televizi, z čehož pochopitelně nemá žádnou radost. „Mrzí mě to i z toho pohledu, že vidím, že se klukům úplně nedaří.

Samozřejmě bych tam chtěl být a pomoct týmu, věřím, že výsledky bych byl schopný zajet relativně slušné. Ale takhle jsem zatím pasovaný do role pasivního diváka,“ posteskl si trojnásobný olympijský medailista, jehož start v letošní sezoně se znovu odkládá, byť se na něj poctivě připravoval v Rakousku společně s Petrem Knopem.

„Odjel jsem na Tauplitz, kde jsou výborné sněhové podmínky a tam jsem začal s tréninkem, který byl zaměřený jak na start v Toblachu, tak zejména na přípravu směrem k Tour de Ski. Absolvoval jsem, co jsem chtěl, a to až do chvíle, než se zase ozvaly problémy se žebry.“

„Samozřejmě mě vůbec netěší, že se mi závodní program takhle scvrkává, že jsem musel vynechat Kuusamo a teď další plánovaný start v Toblachu. Před sezonou jsem navíc trochu pošilhával i po svěťáku v Davosu. Na druhou stranu jsem pořád optimista a věřím, že ta smůla musí přece jednou skončit!“ doufá směrem k blížícím se vrcholům sezony v podobě Tour de Ski, která startuje 1. ledna, a závodům Světového poháru v Novém Městě na Moravě, které se uskuteční 23. a 24. 1. „Teď je ale hlavně kladen důraz na to, aby se nic neuspěchalo a začalo se radši pomalými krůčky, než do toho skočit naplno a za dva dny být zase na výchozí pozici.“

Bez Lukáše Bauera, ale s bodovými ambicemi odcestoval český tým do dějiště dalšího podniku Světového poháru. V Toblachu bude bojovat o další dobré umístění Petra Nováková, které patří v celkovém pořadí SP v distancích skvělé deváté místo. V neděli česká reprezentantka poběží na desetikilometrové trati klasickou technikou.

„I když je to moje méně oblíbená disciplína, tak se na ni před startem těším. Letos jsem už jela dvě patnáctky, tak snad na desítce nebudu mít žádný větší zádrhel v tom smyslu, že by mi někde došlo. V Toblachu je krásná trať na klasiku, budu se snažit jet hlavně v klidu. Uvidíme, jaký z toho vyleze výsledek!“ hlásí před závody 22letá česká reprezentantka, která tentokrát pojede i sprint volnou technikou, který je na programu v sobotu.

„Samozřejmě bych chtěla postoupit z kvalifikace a pak jet dobře čtvrtfinálovou jízdu. Ale nevím, co od toho můžu očekávat, naposledy jsem bruslařský sprint jela loni v lednu.“ Právě při něm se zranila a sezona pro ni skončila. V kvalifikaci sprintu v rámci Tour de Ski přitom zajela devátý nejrychlejší čas…

Oba dva víkendové závody absolvuje v Toblachu také Martin Jakš a Karolína Grohová, které postup z kvalifikace unikl při posledním startu minulý týden v Davosu o pouhých 23 setin sekundy.

„Uteklo to opravdu o hrozně málo. Pevně věřím, že se to Káje v Toblachu povede a postoupí, já jsem optimista,“ říká trenér ženské reprezentace Petr Steinbach. Ve sprintu se představí ještě Dušan Kožíšek, 15 kilometrů klasickou technikou má před sebou duo mladíků Petr Knop a Miroslav Rypl.

Další část české reprezentace, včetně juniorů, se od pátku do neděle představí v rakouském Hochfilzenu v rámci závodů Alpen Cupu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Českýsvazlyžařů muž 17.12.2015 12:18:28

Po peripetiích se zraněními, která ho připravila o úvodní podnik Světového poháru, se moc těšil na prosincové závody v Toblachu. Zhruba týden před jejich startem se ale opět ozvaly bolesti v oblasti žeber způsobené pádem při tréninku před sezonou v Gällivare. A Lukáš Bauer raději zamířil znovu za lékaři a docentem Pavlem Kolářem.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.