Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Eva Vrabcová Nývltová pro zdravotní potíže přerušuje závodění

Eva Vrabcová Nývltová pro zdravotní potíže přerušuje závodění
foto: archiv Evy Vrabcové Nývltové

Radek Narovec | 30.11.2015 | přečteno: 10083×

Výtečné výkony při podzimních běžeckých závodech vzbuzovaly naděje, že se česká běžkyně na lyžích Eva Vrabcová Nývltová letos představí v bílé stopě ve skvostné formě. Bohužel velmi smutná zpráva přišla zkraje víkendu: pro závažné zdravotní problémy přerušuje sezonu a nastupuje na léčení do brněnské nemocnice! PŘIDÁNO VYJÁDŘENÍ ZÁVODNICE

„Vracím do České republiky a rovnou přejíždím do brněnské nemocnice. V tuhle chvíli nevím, na jak dlouho léčba bude, nicméně budu bojovat ze všech sil!“ vzkázala česká reprezentantka z Finska, kde se zúčastnila úvodu Světového poháru v běhu na lyžích.

Problémy s metabolismem – spekuluje se o anorexii – trápí Evu Vrabcovou Nývltovou již delší dobu. „Vleče se to už rok a tím, že se to teď zkombinovalo do třech různých nemocí, tak jsem se rozhodla, že je potřeba tu zásadní z nich řešit," citovala ji zpráva Svazu lyžařů.

Sama lyžařka a letos nejlepší česká žena v silničním běhu požádala své fanoušky na Facebooku o podporu a pochopení: „Bojuji ze všech sil. Proto prosím o vaši podporu, to jediné mne podporuje v mém snažení.“

Mluvčí svazu požádal veřejnost o respektování soukromí závodnice, která měla být oporou nejen reprezentace, ale i laufařského týmu Pioneer Investments – Craft a spekulovalo se též o jejích šancích probojovat se na letní olympijské hry a účasti v maratonském závodě.

V reakci na debaty o jejím zdravotním stavu, včetně otázek kolem anorexie, vydala lyžařka a běžkyně s odstupem dvou dnů toto prohlášení:

„V současnosti se léčím ve FN Brno, protože trpím poruchou příjmu potravy, když toto onemocnění má odlišné příznaky než klasická anorexie, jak si ji každý představuje a o které se v souvislosti se mnou v posledních hodinách mluvilo.

Důsledkem mé nemoci byl nedostatek energie na trénink a závodění, což vznikalo nedostatečným příjmem potravy a její nevhodnou skladbou. Zásadní problém tak byl právě v nedostatečné energetické hodnotě mé stravy. Tím jsem se dostala do spirály, kdy mi přijímaná energie nestačila na tréninky. Když jsem odpočívala, bylo vše v pořádku a fungovala jsem normálně, ale na tréninky a závodění to nestačilo. Když se před odjezdem na sever přidala viróza, byla to pro mé tělo poslední kapka a já musela vyhledat pomoc lékařů.

Teď mě čeká několikadenní hospitalizace ve FN Brno, na Vánoce budu určitě doma. Podstatou je aktivní regenerace, doléčení virového infektu a znovunastavení stravovacích návyků vrcholového sportovce. Plánuji totiž, po konzultaci s lékaři, že se zapojím ještě do probíhajícího seriálu světového poháru.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 28.11.2015 20:41:59

Výtečné výkony při podzimních běžeckých závodech vzbuzovaly naděje, že se česká běžkyně na lyžích Eva Vrabcová Nývltová letos představí v bílé stopě ve skvostné formě. Bohužel velmi smutná zpráva přišla zkraje víkendu: pro závažné zdravotní problémy přerušuje sezonu a nastupuje na léčení do brněnské nemocnice!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.