Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

AREÁLY: Pražská Chuchle na Silvestra otevře okruh

AREÁLY: Pražská Chuchle na Silvestra otevře okruh
foto: Ski Park Chuchle

tisková zpráva | 30.12.2014 | přečteno: 10567×

Lyžařská stopa v areálu pražského lyžařského Ski Park Velká Chuchle se v poslední den roku odpoledne otevře zájemcům o běžecké lyžování. „Okruh bude zatím jen krátký, v délce zhruba 300 metrů. Více technického sněhu nebylo zatím možné vyrobit. Pokud budou mrazy pokračovat, určitě trať prodloužíme,“ říká olympionička a spoluorganizátorka projektu Kateřina Neumannová.

„Díky příznivým klimatickým podmínkám se mohla od 27.12. 2014 rozběhnout výroba technického sněhu a během dnešní noci a zítřejšího rána bude trať upravována. Je to poprvé ve čtyřleté historii projektu, kdy provoz zahájíme ještě v prosinci. V předchozích letech se vždy lyžovalo až od půlky ledna. Jsem ráda, že areál můžeme otevřít veřejnosti podstatně dříve než v minulých letech a nabídnout tak Pražanům místo ke sportování bez nutnosti vyjet za lyžováním do hor,“ řekla k zahájení čtvrté sezony olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích.

Trať je vhodná především pro rodiny s dětmi a lyžaře, kteří nemají závodní ambice. Půjčovna, která je k dispozici přímo v areálu, nabídne více než 100 párů lyží a 130 párů běžeckých bot a pro seniory je zdarma. Pokračovat budou i velmi oblíbené programy pro školy, díky kterým se žáci seznamují s běžeckým sportem.

V areálu jsou plánovány i závodní akce. Novinkou je Kryatlon, který se koná 1. února. Organizátoři předpokládají, že vzhledem k termínu konání a sportovním disciplínám jako je plavání ve Vltavě, běh a jízda na lyžích, zaujme závod především otužilce. Čistě lyžařskou akcí bude oblíbený Pražský pohár, který se bude konat 4. února.

Lyžařská trať již tradičně vznikla v areálu dostihového závodiště CONSEQ PARK Velká Chuchle, který nabízí ideální zázemí pro návštěvníky včetně parkování až pro 600 vozidel, převlékárny a občerstvení. Na projektu se velkou měrou podílí Magistrát hl. m. Prahy a městská část Praha 5. Finanční prostředky jsou využívány na technické zajištění výroby sněhu, provozní náklady a programy pro školy, které jsou pro žáky a jejich doprovod zdarma.

V závislosti na klimatických podmínkách dosáhne délka okruhu až 1 000 metrů a šířku 6 metrů. Trať bude v návaznosti na klimatické podmínky strojově upravována pro klasický styl i pro bruslení a v případě dostatečné přírodní sněhové pokrývky se okruh ještě prodlouží. Aktuální informace jsou k dispozici na webových stránkách www.skiparkchuchle.cz a Facebooku.

Otevírací doba: každý den od 8 do 21 hod (ve večerních hodinách bude trať osvětlena).

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

běžkuj.com muž 27.12.2014 17:02:31

V chuchelském ski parku intenzivně zasněžuje! Předpokládané otevření první části běžkařského okruhu je úterý 30. prosince. Užít běžek si tak můžete i na Silvestra a na Nový rok! Webkamera bude v provozu v okamžiku otevření okruhu. Více na www.skiparkchuchle.cz.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.