Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krušnohorské Abertamy v únoru nabídnou novinku: eliminační závod

Krušnohorské Abertamy v únoru nabídnou novinku: eliminační závod
foto: archív Red Bull

Petr Kostovič | 27.01.2016 | přečteno: 7667×

Čtyři okruhy s celkovou délkou více než padesát kilometrů čekají na účastníky únorového závodu Red Bull Horská smyčka. Jede se v krušnohorských Abertamech. Smyčka se v každém okruhu utahuje, uvádějí pořadatelé na webových stránkách závodu. Jde o eliminační závod, na jehož startu nebudou chybět ani Milan Šperl či Zuzana Kocumová. Poměřit kondici s nimi můžete i vy. ZÁVOD ZRUŠEN KVŮLI NEDOSTATKU SNĚHU

Jednotlivé okruhy mají délku 20, 15, 10 a 5 kilometrů. Po každém absolvovaném okruh se pole účastníků zúží o 30% nejpomalejších mužů a žen, do cíle tak dorazí jen ti s nejvyšší aktuální kondicí. Přitom s ubývajícími silami stoupá náročnost okruhů.

Bronzový medailista z mistrovství světa Milan Šperl přiznává, že s podobným typem závodu zatím nemá zkušenosti. „Je to výborný nápad a opět něco nového a atraktivního pro diváky. Pro závodníky jde nicméně o ďábelskou myšlenku. S ubývajícími silami bude totiž přibývat náročnost trati. To povede ještě k rychlejšímu úbytku sil. Poslední kolečko navíc očekávám skutečně extrémní, takže si závodníci sáhnou na dno svých sil,“ říká.

Smyčku okolo krku si ale utáhnou i sportovci s poněkud jiným zaměřením. Mezi nimi podle organizátorů například i elitní triatlonista Jan Kubíček.

Závod má před sebou první ročník, kapacitu stanovili pořadatelé na 500 účastníků. Koncipovali jej jako akci pro celou rodinu, s doprovodným programem v místě či možností běžkařského výletu do okolí. Přímo v obci je lyžařský vlek a v okolí ideální terény pro běžkaře s možností napojení na Krušnohorskou magistrálu s téměř 50 kilometry upravených tras spojujících vesnice Boží Dar, Abertamy, Pernink, Horní Blatnou a Jelení s Německem.

„Ze sportovního hlediska se Abertamy nachází na strategickém místě. Okolí je protkáno množstvím běžkařských tras. Blízký vrch Plešivec a jeho nový lyžařský areál uspokojí i náročnější lyžaře a na Klínovec je to sotva 15 kilometrů,“ říká Michael Turek, vášnivý běžkař a majitel chalupy přímo v Abertamech.

Akce je rozdělena do dvou dnů. V pátek si můžou účastníci dobrovolně zatrénovat, potom se občerstvit na pasta party. Závod startuje v sobotu 13. února v 11 hodin, v 14:30 budou vyhlášeni vítězové.

s využitím tiskové zprávy pořadatele

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

PetrK muž 27.01.2016 08:41:20

Čtyři okruhy s celkovou délkou více než padesát kilometrů čekají na účastníky únorového závodu Red Bull Horská smyčka. Jede se v krušnohorských Abertamech. Smyčka se v každém okruhu utahuje, uvádějí pořadatelé na webových stránkách závodu. Jde o eliminační závod, na jehož startu nebudou chybět ani Milan Šperl či Zuzana Kocumová. Poměřit kondici s nimi můžete i vy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.